Markiser

Markiser til alle situationer og behov

Vælg type:

Terrassemarkiser

Pergola

Vinduesmarkiser

Screenmarkiser

Sidemarkise

Tagmarkiser

Fristående markiser

Markisestof

Tilvalg og Motorisering

Pergola

Hos Moogio er vi specialister i terrasseoverdækninger med markiser specielt til dette formål: Pergola, tagmarkise og solsejl brugt som overdækning, ja, der er utallige løsninger og det smarte er, at overdækningen jo køres ud når der er behov og ellers ligger lukket inde i en kassette, den giver ikke et mørkt rum om vinteren, den er der bare når der er brug for den.

Lær mere om pergola

Kan vi hjælpe dig?

Tal med os! Besøg din nærmeste Moogio-butik for tips og råd eller book et gratis besøg hjemme hos dig.

Vinduesmarkiser

Stilrene vinduesmarkiser som indrammer dine vinduer giver ikke bare et smart udseende. Fordelene inde i din bolig er klare. Vinduesmarkiser holder varmen ude og beskytter dine møbler mod solens blegende stråler.

Lær mere om vinduesmarkiser

Sidemarkise

Det er dejligt at opholde sig på terrassen, men i det til tider blæsende danske sommervejr, kan det blive en kølig fornøjelse. Også selvom solen skinner fra en skyfri himmel. Samtidig kan blæsten få både service, servietter og aviser til at flyve rundt og gøre hyggen en smule besværlig.

Lær mere om sidemarkise

Kan vi hjælpe dig?

Tal med os! Besøg din nærmeste Moogio-butik for tips og råd eller book et gratis besøg hjemme hos dig.

Tagmarkiser

Stilrene tagmarkiser som indrammer dine vinduer giver ikke bare et smart udseende. Fordelene inde i din bolig er klare. Markiser holder varmen ude og beskytter dine møbler mod solens blegende stråler.
Med tagmarkiser fra Moogio blokerer du for 75-80% af varmen, hvilket sænker temperaturen i din bolig drastisk. Med sol- og vindautomatik kan du overlade styringen af dine tagmarkiser helt til teknikken. Det er nemt, praktisk og desuden rigtig god økonomi. Hos Moogio laves vores tagmarkiser til dine vinduesmål og øvrige specifikke ønskemål med hensyn til funktion og design.

Lær mere om tagmarkiser

Fristående markiser

Back to back markiser, eller blot en enkelt markise på et enkelt stativ. Her er muligheden for at placere alle terrassemarkise lige hvor det passer dig i din have. Prisniveauet spænder bredt for disse anlæg og dertil kommer 1 eller 2 markiser.

Lær mere om fristående markiser

Markisestof

Hos Moogio finder du alt i udvendig solafskærmning. Vi skifter også dug på din markise, hvis du er træt af farven eller hvis dugen er blevet trist at se på. Dugen kan skiftes på stort set alle markiser og er typisk ikke ret bekostelig i forhold til en ny markise. De fleste nye duge vi leverer er Nano clean behandlet, der gør dugen stort set vedligeholdelsesfri.

Lær mere om markisestof

Tilvalg og Motorisering

Listen er lang med ekstra tilbehør til markiser: Fjernbetjening, sol og vindstyring, terrassevarmer, lys, højtalere, rullegardiner i forbom, støtteben, styring via Smartphone, speciallakeringer, ja listen er som ens fantasi…..

Moogios HotSpot indeholder både varmere og halogenspot. Tryk på fjernbetjeningen glæd både kroppen (varme) og sjælen (lyset).
Varmeren findes også seperat, på 1400 og 2000 watt, kan styres med fjernbetjeningen, så kan en kold sommeraften bare komme an.

Lær mere om tilvalg og motorisering

Overvejer du at købe en ny markise?

Så er du kommet til den helt rigtige markise ekspert. I vores tjekliste nedenfor deler vi vores 7 bedste tips og råd. Vores håb er, at det hjælper dig med at planlægge dit markisekøb og finde den rigtige markiseløsning. Hvis du vil tjekke trends og få tip og råd, kan du også læse vores fantastiske markiseguide her.

1. Hvilken type af markise skal du købe?

Overordnet set, findes der 4 forskellige markiser. Vinduesmarkiser, terrassemarkiser, fritstående markiser og tagmarkiser. Alle til hvert sit formål, som navnet indikerer.

Vinduesmarkise?

Vinduesmarkiser er det de fleste forbinder med en markise og blandt de mest efterspurgte markiser . Der kan vælges mellem drop arm markiser og screen markiser.

 • Drop arm-markisen er en klassisk vinduesmarkise, der rulles ud og har arme i siderne. Armene er fastgjort til forsiden af det, der kaldes frontprofilen, og lidt nede på hver side af vinduet.
 • Screenmarkisen (eller lodret markise) er en markise, der rulles helt lodret ned, ligesom en udvendig persienne. Denne model passer ekstra godt, hvis dine vinduer er høje, eller hvis markisen er monteret i særlig vindbelastet område.
Terrassemarkise?

Terrassemarkiser er ofte lidt større og monteres vandret over din gårdhave, terrasse eller altan. En terrassemarkise, kan ligesom de fleste af vores andre markiser, fås med en række smarte tilbehør såsom indbygget belysning, terrassevarmer, motorisering og sol- og vindfølere.

Terrassemarkiserne fås i fire forskellige varianter:

 • Fuld kassettemarkise – markisestof og arme er fuldstændigt beskyttet af en kassette, når den er lukket.
 • Halvkassette markise – markisen er fuldstændig beskyttet, når det er lukket, men armene hænger ude / nedenunder.
 • Åbne markiser – dette er en såkaldt standardmarkise uden kassette. Markisestof og konstruktion er ubeskyttet, men du kan købe et såkaldt beskyttende tag, der giver en vis beskyttelse.
 • Sidemarkiser – markise, der er fastgjort til væggen og rullet ud som en midlertidig mur på den korte side af terrassen.
Fritstående markise?

Fritstående markiser står på et stativ og er forankret i jorden. Du køber denne type markise i to dele: Stellet og to markiser, der er forbundet med stellet. Denne markisemodel er velegnet til terrasser og miljøer, hvor der ikke er nogen passende væg til fastgørelse af markiser, eller hvis det udendørs miljø ikke støder op til huset (over en pool eller en del af haven).

Tagmarkise?

Tagmarkiser monteres normalt over glasudestuer eller glassektioner, der let bliver overophedede, når solen står på. Markisen absorberer varmen fra solen, inden den når glasset og forhindrer den i at komme til vinterhaven.

2. Hvor stor skal en markise være?

For at give den optimale solbeskyttelse, er det vigtigt, at markisens længde og bredde er korrekt.

 • Bredden bestemmer, hvor langt udfaldet kan blive på frithængende markiser; tommelfingerreglen er, at markisens bredde er den maksimale længde, som udfaldet kan have.
 • Hvis du vil have et længere udfald end markisens bredde, skal du vælge en pergola. Det er nemlig kun en pergola, der kan opnås med et længere udfald end bredden. Pergolaen har støtteben i de ydre hjørner, hvilket giver stabilitet og større volumen under markisen.
 • Hvis du har en rigtig bred gårdhave eller et stort vinduesafsnit, kan det også være en mulighed at placere to markiser ved siden af hinanden for at opretholde markisens stabilitet og funktion.

Tip: En terrassemarkise, der er monteret over en terrasse, skal dække ca. 50 centimeter uden for overfladen, der skal skygges for at få tilstrækkelig solbeskyttelse.

3. Hvor skal markisen sidde og hvordan skal det monteres?

En terrassemarkise er normalt monteret på væggen over et vindue, terrassedør eller glasafsnit. Derfor er det vigtigt at finde ud af om der er egnede materialer at fastgøre den til. Hvis ikke, kan du også montere markisen i tagspærene.

 • I hvilken retning ligger vinduet eller terrassen?
  Markiser, der er monteret mod syd, er normalt mere udsatte for sol, vejr og vind. Det kan derfor være en god ide, a købe en kassettemarkise, der beskytter dugen bedst muligt, imod vind og vejer, når den er lukket.
 • Hvor højt skal markisen monteres?
  Døre og vinduer under markisen skal kunne bevæge sig frit. I Danmark åbner både vinduer og døre normalt udad, så husk at tage højde for dette, når du vælger, hvor højt over døren eller vinduesrammen markisen skal monteres.
 • Vindsensor og automatisering?
  Hvis markisen er monteret i en blæsende eller vejrudsat position, kan en vindsensor med motor og automatisk være en god investering. Ud over at sikre, at markisen ikke blæser ned, sørger den automatisk for at folde markisen ud, når solen brænder, når du ikke er hjemme, hvilket holder dit hjem køligt og behageligt selv på solrige sommerdage.
Generelt om montering

Det vigtigste ved montering af markiser er, at markisen er godt forankret, og at den er professionelt monteret. Vi anbefaler derfor altid, at lade en af vores professionelle markisemontører om monteringen. Når du køber markiser hos Moogio, er de altid lavet efter mål, og professionel installation er ligeledes inkluderet, hvilket betyder at du kan være sikker på et god resultat allerede fra dag 1.

Vi hjælper!

Hvis du overvejer at få en ny markise, er du altid velkommen til at tale med os først. Kontakt din nærmeste Moogio-butik, hvis du har spørgsmål, eller bestil et gratis hjemmebesøg.

4. Ønsker du en aktiv solafskærmning?

Markiser beskytter mod både solen og overdreven opvarmning. Men i dag er markiser meget mere end en praktisk funktion. I dag er de et godt og pænt stykke design og et supplement til bygningen som en praktisk løsning til solbeskyttelse.

Hvis du har en stor markise – eller flere mindre – der skal bruges ofte, kan det være smart at købe en motoriseret markise. Hvis du vil have aktiv solbeskyttelse, er der i dag også mange muligheder for vind-, regn- og solautomatisering og motorisering, der sikrer, at du får det indeklima, du stræber efter.

5. Hvordan ved du, om en markise er af den bedste kvalitet?

Hvis du skal vælge mellem forskellige alternativer inden købet, skal du blandt andet sammenligne leverandørernes kvalitet og leveringskapacitet, hvor robuste konstruktionerne er, og hvilket materiale der bruges til markisen.

Evaluer markiseleverandøren
 • Kan de vise, at de har leveret kvalitet til andre kunder?
 • Har de referencer med lignende solafskærmningsløsninger?
 • Kan de tilbyde markiser fra markiseproducenter, der har ensartede høj kvalitet, og som leverer både stilfulde og robuste konstruktioner?
Hvordan konstrueres markisen, og hvilke materialer bruges der?

Du skal sikre dig, at markisen er lavet af det bedst mulige materiale til det skandinaviske klima. Det danske klima udsætter både konstruktion, motor og stof for temperaturforskelle, vind, regn og fugt. Dette stiller høje krav til både markisens konstruktion og markisens kvalitet.

Du bør derfor undersøge, hvor stærk konstruktionen er, jo tungere konstruktion, jo længere levetid.

Konstruktionen af foldearmene

For at en markise kan bevare sin funktion og udseende i lang tid, er udformningen af foldearmene helt afgørende. De skal være robuste og bæredygtigt konstrueret til at opretholde deres funktion i markisens levetid. Jo større markisen er, jo vigtigere er dette.

– Vælg altid aluminium
Kvalitetsmarkiser er lavet af aluminiumsprofiler og støbte aluminiumskomponenter. Dette gør dem både holdbare og lette. Hvis profilerne er lavet af plastik (hvilket er billigere), er konstruktionen ikke nær så holdbar. Nogle gange er profiler og foldearme lavet af stål, hvilket er billigere, men også meget tungere – og langt fra så elegant som aluminium.

Hvordan er foldearmen sprunget?
Inde i foldearmene er fjedre, der strækker markisedugen. Disse fjedre er lavet af forskellige materialer. For at få den bedst mulige holdbarhed anbefaler vi normalt, at du vælger en markise med kæder eller bændel over foldearms knæled.

– Materiale af stof / markise
Dugen er af naturlige årsager den mest udsatte del af en markise, så gå ikke på kompromis med kvaliteten her – køb det bedste. Markisestof er normalt lavet af polyester eller akryl. Polyester er billigere, men bleges mindre og holder bedre end akrylduge.

Vores duge er af højeste kvalitet og er altid lavet af 100 procent spundet farvet polyester, hvilket betyder, at stoffet ikke bleges af solen. De har også solid imprægnering, der beskytter mod snavs og fugt i lang tid.

6. Motor, styring eller automatisk?

At beslutte, om man skal vælge et motoriseret markise eller en med manuelt gear er naturligvis et omkostningsspørgsmål. Men det er også et spørgsmål om bekvemmelighed.

En markise kan være relativt tung at svinge ind i hånden. Hvis solafskærmningen skal være aktiv for f.eks. at opretholde et bestemt indeklima, kan det også være en god idé at tænde sol- og vindfølere, der automatisk folder markisen ud i solskin og folder den i tilfælde af skyer, vind eller regn.

7. Hvor lang tid holder en markise – hvor ofte har du brug for at købe en ny / ændre den?

Hvor længe din markise holder afhænger i høj grad af kvaliteten af konstruktionen og materialerne. Som vi nævnte ovenfor foretrækkes en aluminiumskonstruktion, ikke mindst fordi den ikke ruster. Selvfølgelig afhænger markisens liv også af, hvordan du vedligeholder den. Med den rigtige vedligeholdelse kan din terrassemarkise og din vinduesmarkise forblive friske i både funktion og udseende i 15 år.

Hvordan får jeg min markise til at holde længe?
 • Anvend beskyttende tilbehør. Mange af vores markiser fås som fulde og halve kassetter, som beskytter både dug og foldearme, når de ikke er i brug. Du kan også beskytte markisen med et beskyttende tag.
 • Fold markisen ind, når det blæser, regner eller sner.
 • Udfør enkel vedligeholdelse med jævne mellemrum. Kontroller for eksempel, om markisen skal smøres med jævne mellemrum (dette er angivet i markisens betjeningsvejledning).

Om vores markiser

Hos Moogio finder du et bredt udvalg af markiser fra nogle af markedets førende markiseproducenter, såsom Markilux og Draper. Vores markiser er altid lavet efter mål efter dine ønsker, der passer til dit hjem eller gårdhave.