Markiser 2024 – Trends, billeder og inspiration. Købsguide.

I denne guide tager vi et kig på 2024's nye spændende markiser og markisetilbehør til din terrasse. Står du og skal til at købe en markiser, tør vi godt love, at det er en sæson fyldt med masser af stilfulde og spændende nyheder. Du kan se allae vores markiser her.

Det her indeholder guiden:

  • Syv markise-trends til foråret og sommeren 2024
  • Inspiration, billeder og lækre markisenyheder
  • Gode ting at huske på, når du vælger markise

Foråret og sommeren 2024 er lige rundt om hjørnet

Snart kan vi nyde mange, og lange, forårs- og sommeraftener i vores uderum. At hygge sig lidt ekstra under en dejlig markise er skønt både om dagen og om aftenen.

Så, først: hvilke markise-trends er de hotteste i 2024?

Trends kommer og går, det er klart. Men her giver vi dig de 7 overordnede trends, som vi tror kommer til at slå stort igennem hos købere af markiser i løbet af foråret og sommeren 2024. Vi har mest fokus på terrassemarkiser og pergola, men disse trends kan ofte også tilpasses vores andre markisetyper.

I 2024 handler markiser lige så meget om design som funktion

I dag skal markisen både være et smart designelement og en praktisk solafskærmning. Både når den er i brug, og når den er rullet ind. En markise i førsteklasses kvalitet, som er monteret nøjagtigt, og som har de præcist rigtige mål og den rigtige farve, komplementerer hjemmets arkitektur og bliver et elegant designelement.

Helkassettemarkise

Man kan skabe en høj designfaktor ved at anvende en helkassettemarkise, hvor dugen er skjult, når markisen ikke er i brug. Nedenfor ser du nogle eksempler på nogle af vores nye, lækre Moogio helkassettemarkiser fra Markilux.

De er designet til at komplementere og berige husets arkitektur. Med sine mange forskellige farver både på dugen, armene og kassetten kan de tilpasses præcis til din terrasse eller balkon. Og de rulles ind og ud nærmest helt lydløst.

 

MX-3 fra Markilux: den nye tilføjelse, der allerede er blevet en klassiker!

Et rigtig flot markise, der kom frem for nogle år siden, er MX-3 fra Markilux. Fantastisk kvalitet kombineret med et moderne formsprog giver MX-3 et unikt kvalitetsindtryk med høj designfaktor til din altan og terrasse. Når markisen trækkes tilbage, komplementerer den blødt formede og diskrete kassette resten af ​​boligens arkitektur. I udfoldet stilling viser den al sin tekniske overlegenhed. MX-3 er et designerfortelt med kvalitet ned til mindste detalje, som tilbydes til en rigtig attraktiv pris.

Markiserne bliver større og større

I takt med at vores terrasser er blevet større og større og mere og mere indrettede og møblerede, er markiserne også blevet større og dybere. Vi vil gerne kunne nyde meget tid i vores uderum, både i løbet af dagen og om aftenen, og en stor markise er fantastisk til at indramme vores uderum. Et godt eksempel på lidt større markiser er vores pergolamarkiser, som er meget populære hos vores kunder.

Stor bredde og dybde

Vores pergolamarkiser kan fremstilles med både stor bredde og dybde, og de kræver næsten intet fald. Benene, der sidder i hjørnerne af markisedugen, gør, at man kan have et ekstremt lille fald, så markisen bliver mere flad, hvorved man får et større opholdsareal under markisen. Belastningen på huset bliver heller ikke lige så stor som ved almindelige, frithængende markiser, hvilket gør, at en pergola kan monteres stort set overalt.

Trend 3: Farver, farver, farver!

I løbet af 2023 så vi en reel stigning i farvede markiseduge, speciallakerede markisearme og flot malede kassetter. I 2024 og fremefter vil det eksplodere! Selv om vores grå og hvide markisestoffer stadig er meget populære, er der flere og flere, der efterspørger limegrønne, røde, gule og himmelblå duge og markiser. Masser af farver altså – præcis ligesom i tøjmoden!

Trend 4: Ekstraudstyr, der skaber stemning og forlænger sæsonen

Terrasser og altaner bliver mere og mere til et ekstra rum, som vi vil bruge store dele af året. Flere og flere af vores markiser leveres nu med indbygget belysning, infravarme og med rullegardiner på forbommen. Med belysning og LED monteret i markisen, infravarme, rullegardiner på forbommen og sidemarkiser kan vi lukke vind, kulde og fugt ude.
Det skaber et hyggeligt uderum, som gør, at vi kan have glæde af vores uderum, selv når vejret ikke tillader det – eller når mørket sænker sig over forårs- eller sommeraftenerne. Eksemplet nedenfor er hentet fra vores Moogio-udbud af markiser, hvor LED-belysningen er indstillet i varme gule toner.

Trend 5: Vi elsker markiser med smart styring. Og apps.

2024 er året, hvor smart styring af markiser slår stort igennem. Måske er den allerede slået igennem, men vi ser en stor efterspørgsel efter smarte måder til håndtering af alt fra markisedugens hældning til udfald, til terrassevarmeren og belysning.

Efterhånden styres mange markiser med motor og fjernbetjening. Moogio har også smarte apps, der gør, at du kan styre markisen manuelt eller forprogrammeret. Hvis man vil, kan man også vælge smart automatik, som blandt andet kan få markisen til at rulle ind eller ud afhængigt af sollys, vind og regn. Du kan læse mere om vores motoriserede markiser her eller vind- og solsensorer. Du kan selvfølgelig også komme ind i en af vores butikker, hvis du har lyst, og se, hvordan det fungerer!

 

Trend 6: Skab dit eget unikke uderum ved at kombinere forskellige markiser og farver

Markiser findes i mange forskellige farver og former og kan monteres på en mur, over et vindue, i et vindue, ved siden af terrassen (sidemarkiser) eller over balkonen. Dertil kommer selvfølgelig fritstående markiser, parasoller og solsejl.

Hvordan gør man? Hvilken model skal man vælge? De forskellige markisemodeller har selvfølgelig lidt forskellige anvendelsesområder, og at finde en model, hvor man får alle de funktioner, man ønsker, kan nogle gange være svært. Derfor bliver det stadig mere almindeligt, at man kombinerer flere modeller og varianter. Man kan for eksempel sætte to flotte vægmonterede terrassemarkiser op ved siden af hinanden, måske med komplementerende farver på dugene.

Det bliver også stadig mere almindeligt, at man kombinerer en terrassemarkise med en sidemarkise. På den måde får man beskyttelse mod sollys om dagen og mod luftfugtighed om aftenen, samtidig med at sidemarkisen giver effektiv synsafskærmning og læ:

 

Trend 7: Tilpas hver detalje.

Standardløsningerne er væk, eller one size fits all. I dag kan du påvirke hver eneste lille detalje på din markise: fra farven på markisearmene til kassettens materiale og hvilket ekstraudstyr du vil have. Hos Moogio skræddersyer vi din markise, så du får præcis det rigtige udseende og udstyr og den helt rigtige størrelse.

 

Så, hvordan skal jeg tænke, når jeg vælger markise?

Udbuddet af markiser er stort i dag, og der skal træffes mange valg. Så start med at beslutte dig for, hvilken funktion og følelse du vil have. Vil du for eksempel have en smart, trendy markise i moderne design, eller skal den være lidt mere klassisk? Vil du have synsafskærmning, læ eller skygge? Prioriterer du en særlig funktion?

En klassisk markise?

En klassisk markis med nedtonade och diskreta färger håller länge och ger dig massor med valuta för pengarna.

Eller en mere trendy variant?

Samtidig kan en markise med en fræk markisedug i en mønstret, kulørt tone med markisearme i komplementerende farver virkelig højne designfølelsen på din balkon eller terrasse. En moderne, mere trendy og individuelt designet markise giver selvfølgelig en større wow-faktor, uanset hvordan din bolig ser ud.

Men, skal man vælge?

Ofte finder du et stof, hvor du siger ”wow”. Så tænker du lidt over det; hvad nu, hvis jeg bliver træt af det, eller mønsteret føles helt forkert om et par år? Det er let, hvis man vælger en mere nedtonet variant, selv om hjertet siger noget andet. Men skal man virkelig vælge et vist design og så leve med det resten af livet? Følg dit hjerte. Du kan jo altid ombestemme dig.

Markiser har godt af lidt forandring, ligesom vi mennesker. Så hvis du vil forny din terrassemarkise, kan du nu bare udskifte markisestoffet, når det er tid til det. Ud over at det giver dit uderum nyt liv, så kan der også være praktiske grunde til at udskifte markisestoffet af og til, da stoffet slides og udsættes for vind og vejr. Hvis du ikke selv vil skifte dugen, tilbyder vi også professionel monteringshjælp hjemme hos dig.

 

Hvordan får jeg en markise, der passer til min terrasse og mine behov?

Der er egentlig fire ting, som bestemmer, hvor godt din markise passer til dit uderum, på balkonen eller terrassen:

  • Markisens størrelse
  • Markisens montering
  • Funktioner og styring
  • Markisearmenes og markisestoffets tykkelse, farve og materiale

 

 

Hvilken størrelse skal markisen have?

For at din markise skal være rigtig flot og tilpasset din bolig, skal dens mål være godt afpasset efter det sted, hvor den skal monteres. Tænk også på, at markisen kommer til at være rullet ind en stor del af tiden, så det er vigtigt, at den fungerer godt sammen med din boligs øvrige arkitektur, selv når den ikke er i brug. Kassettens størrelse og design, hvis du vælger en kassettemarkise, er en vigtig del af dette.

Vi anbefaler også, at du vælger en markise bestilt efter mål, så den kommer til at sidde præcist over den overflade, hvor den skal sidde, både når den er rullet ind og foldet ud.

Hvordan skal den monteres?

For at få den funktion og den skygge, der er nødvendig, er det vigtigt at tænke på markisens placering i forhold til verdenshjørnerne. Det har indflydelse på, hvor udsat den er for vind og regn, samt hvordan solens stråler rammer den på forskellige årstider og tider på døgnet. Selvfølgelig hjælper vi dig med at finde den rigtige montering ud fra lige præcis dit uderum; det indgår, når vi leverer en markise til dig.

Markisens geografiske placering har indflydelse på, hvilken størrelse, der skal til for at få optimal skygge både dag og aften. Solens placering i forhold til muren, som markisen skal monteres på, har indflydelse på, hvordan solens stråler rammer, hvilket igen har indflydelse på, hvor stort skyggearealet bliver under markisen.

Hvilke funktioner skal markisen have?

En markise har mange forskellige funktioner. Den beskytter selvfølgelig mod sol og giver skygge. Men den beskytter også effektivt mod dug, som giver kulde og fugt, når du sidder udenfor en sommeraften. Hvilken markisemodel du vælger, og hvilken størrelse, får indflydelse på alle disse ting. Det gælder selv ved valget af markisestof, hvor de forskellige duges forskellige kvaliteter lader forskellige mængder luft, fugt og sollys slippe igennem. Tilbehør, såsom varmere, belysning og motorisering, har selvfølgelig også indvirkning på udseende, komfort og funktion.

Hvilken farve på markisearme og markisestof?

Mange standardmarkiser leveres i et udvalg af farver. Selvfølgelig har vi dem, men når du vælger en markise fra os i Moogio, kan du få markisearme og stof i nøjagtig den farve, du ønsker, så du får en helt sammenhængende æstetik i dit uderum. Vi bruger farvekort og vores lange erfaring, for sammen med dig at finde en løsning, som komplementerer både bygningens udseende og uderummets farvetoner, materiale og øvrige indretning. Vort store udbud af markiser gør også, at du kan tilpasse markisearmenes tykkelse og materiale stort set præcis, som du vil.

Vil du vide mere

Få tips og råd i din nærmeste butik

Vil du vide mere om vores kvalitetsmarkiser eller booke et uforpligtende hjemmebesøg for at kigge på forskellige markiseløsninger til lige præcis din terrasse, balkon eller dit unikke uderum? Så er du meget velkommen til at henvende dig til din nærmeste butik, så hjælper vi dig videre. Velkommen til Moogio!