Solfilmsrullegardiner

Solfilmsrullegardiner / EnergyBlinds

Et solfilmsrullegardin/EnergyBlinds er markedets mest effektive indvendige solafskærmning. Solfilmgardinet sender over 80 % af solens varme tilbage ud gennem vinduet, hvilket svarer til samme virkningsgrad som udvendig solafskærmning, på trods af at man kan se virkelig tydeligt gennem dette gardin.

Solfilmsgardiner blokerer for op mod 99 % af solen skadelige UV-stråler, hvilket også beskytter inventar som gulve, møbler og tæpper. Solfilmsrullegardiner betjenes manuelt med en stilfuld og elegant metalkuglekæde.

Hvad er det specielle ved solfilmsrullegardin?

Solfilmsrullegardinet består af et solafskærmningsfilm, som er lamineret sammen med et højreflekterende film. Når solens stråler passere ind gennem vinduet og rammer den stærkt reflekterende solfilm, så skydes strålerne tilbage ud gennem vinduet igen.

Hold varme eller reflekterende lys ude

Det er op til fire gange dyrere at køle luft ned, end at varme den op. Med moderne solbeskyttelsesfilm kan den direkte indstrålende varme mindskes med helt op til 85 %. Solbeskyttelsesfilmen reducerer med sine egenskaber også forstyrrende refleksioner på skærme som TV og computere.

Forbedret indeklima

En fleksibel og elegant solafskærmning, som forbedrer indeklima og arbejdsmiljøer, hvilket ofte resulterer i forøget produktivitet og effektivitet.

Et godt valg til de fleste vinduer

Solfilmsrullegardiner passer til flere vinduestyper og ovenlysvinduer, og sidder i en lukket kassette med sidelister i enten hvid eller aluminium.

Solfilm til ethvert behov

Solfilmsrullegardiner / Energiblinds fås i fire forskellige filmtyper: hvid, sort, grå, blå 15 og blå 40.
Rullegardiner med solfilm kan være et super godt vælg til vinduer, som vender mod syd, eller generelt til huse, hvor vinduer er en stor del af facaden på boligen.

Hvad kan de forskellige solfilm tilbyde

Hvid solfilm giver et lysindfald på omkring 1 %. Denne variant anbefales til miljøer med ønske om et “luftigt” mørklægningsalternativ. Sort solfilm med 0 % lysindfald giver total mørklægning. Denne type af mørklægningsgardin anbefales til miljøer, som kræver 100 % mørklægning. Blå15 solfilm anbefales i langt de fleste tilfælde. Den har en mørk film med en blågrå nuance og giver et lysindfald på 15 %. Blå40 solfilm er en lysere film med en blågrå nuance og 40 % lysindfald gives. Denne anbefales til miljøer med lavere krav til energisparring, da denne giver et større lysindfald.

Tips til opmåling

For det bedste resultat anbefaler vi altid, at en af vores kyndige sælgere/montører kommer hjem til dig og tager mål og hjælper med monteringen. Hvis du vil måle selv, så kommer der her et par tips fra Moogio:

 1. Mål alle vinduer meget omhyggeligt. Mål vinduet i vandret retning både øverst, i midten og forneden. Mål også vinduet i lodret retning i venstre og højre side, samt i midten.
 2. Fuldfør opmålingen ved også at måle vinduet diagonalt. Alle mål tilsammen, viser om dit vindue er lige eller ej.
 3. Hvis vinduet ikke er lige, så overvej en montering ude på væggen, hvor gardinet kan fastgøres over selve vinduet.
 4. Hvis dit gardin ikke er rullet lige op, kan det være at vinduet er en smule skråt.

Tænk også på dette:

 • Er dine vinduesrammer lige?
 • Hvor skal gardinerne monteres? Inde i vinduesrammen, uden på vinduesrammen, i en niche eller ude på væggen?
 • Hvilke gardiner har en lille afstand mellem tekstilet og vinduesrammen, som kan medføre et lille lysindfald?

Hvordan er pris og levering?

Alle solfilmsrullegardiner fra Moogio er specialfremstillet og produceret unikt til dit vindue. Pris og leveringstid varierer derfor, afhængigt af størrelse og hvilke valg der træffes. Kontakt din nærmeste Moogio butik, så hjælper vi dig med alt, hvad du skal vide, inden du køber solfilmsrullegardiner.

Kan vi hjælpe dig?

 • Book et gratis møde med os
 • Rådgivning og inspiration
 • Vi mødes digitalt, i butikken eller hjemme hos dig

  Privatperson eller virksomhed?