Holdbar, miljøvenlig solafskærmning

Vi hjælper dig frem til en klimasikker solafskærmningsløsning

Idag er gardiner og markiser mere end bare en praktisk og stilren løsning til at skærme for lyset. Mange har også fået øjnene op for deres energibesparende funktioner. Hos os, Moogio, finder du et stort udbud af energi- og miljøsmarte gardiner og markiser i højeste kvalitet. Her giver vi tips til forskellige måder at gøre dit valg af solafskærmning til et mere miljøvenligt valg og forslag til at sikre en mere energismart bolig.

En rejse, hvor hvert skridt er vigtigt

At gøre vores verden holdbar på langt sigt er en lang og vigtig rejse. En stor omstilling. Men det er også en rejse, hvor hvert trin er vigtigt. Solafskærmning er helt sikkert bare en lille del af den samlede rejse. Men vort mål er at gøre alt hvad vi kan for at Moogio og vores kunder skal være en positiv kraft i rejsen mod fremtiden. Derfor er vi stolte over vort store – og voksende – udbud af både energismart solafskærmning og holdbart producerede stoffer og tekstiler.

Vælg udvendigt for at holde varmen ude

Hos Moogio findes mange forskellige typer af solafskærmning. Markiser er mest effektive til at holde varmen ude. En korrekt monteret markise skygger for vinduet og holder glasset koldt, hvilket tager 80 % af varmeindstrålingen bort. Markiser mindsker derfor behovet for nedkøling af din bolig under hele den varme del af året.

Vælg indvendigt når du vil holde varmen inde

På samme måde som udvendig solafskærmning kan indvendig solafskærmning hjælpe med at holde varmen ude om sommeren, men er også fantastisk til at isolere mod kulde. Eksempelvis plisségardiner, dobbelte plisségardiner og indvendige screenrullegardiner har gode isolerende og varmeafvisende egenskaber.

Kombiner udvendigt med indvendigt!

Udvendig solafskærmning er bedst til at mindske varmeindstrålingen, men der findes også effektive indvendige alternativer. Screen-rullegardiner med metaliseret bagside, for eksempel, der reflekterer varmeindstrålingen meget effektivt. Det samme gælder for dobbelte plisségardiner, som har dobbelt stof, luftspalte og eventuelt mørklæggende sølvfolie. Sidstnævnte har desuden gode isolerende egenskaber.

Vidste du?

Hvert år destrueres store mængder af bomuldsstof, der bliver i overskud ved tøjproduktion. I flere af vores gardinstoffer, genanvendes dette stof og bidrager dermed til en mere holdbar brug af resourser. Andre stoffer indeholder genanvendt plast og PET-flasker, der er opsamlet i vores verdenshave. Hver meter af vores “grønne” stoffer indeholder hele 5 plastflasker, der er opsamlet i havet eller på stranden. Totalt blev der i 2019 genanvendt 5 millioner plastflasker til dette!

Flot til dit hjem, godt for miljøet

Når du vælger materiale til dine gardiner og anden solafskærmning får det ikke bare indflydelse på design og udseende. Vores seneste tekstil kollektion bidrager desuden til at mindske det voksende problem med plast i vores verdenshave.

Holdbart, økologisk og genanvendt

Idag er alle vores tekstiler mærket med ØKO-TEX, hvilket indebærer at de er produceret på et holdbart, miljøvenligt sæt uden farlige kemikalier. Desuden er mange af vores tekstiler produceret af genanvendt materiale og økologisk bomuld. Stoffet Sea Tex er produceret af blandt andet genanvendt plast, der opsamles fra havet. Det samme gælder serien ”Recycled”, som indeholder genanvendt PET-flasker

Innovative materialer gør forskellen

Stort udvalg af tekniske tekstiler

Idag findes et stort udvalg af såkaldte tekniske tekstiler, som er udviklet specielt til lang holdbarhed og energibesparende egenskaber. Moogio tilbyder idag mange varianter, som både isolerer om vinteren og reflekterer varmeindstrålingen om sommeren.

Lysbestandige, holdbare tekstiler

Forskellige tekstiler har forskellig lysægthed. For at undgå blegning, så du ikke skal udskifte tekstilet, bør du vælge et tekstil med høj lysægthed. Det gør at dit solafskærmning får en længere levetid og dermed bliver et mere holdbart valg. De fleste af vores tekstiler har meget høj lysægthed.

Transparente tekstiler

Et transparent tekstil er traditionelt set mindre effektivt, både som afskærmning og isolering. Idag kan disse dog tilbydes med metaliseret bagside, også på tyndt let tekstil, og på en måde så du får både lysgennemgang og gode varmereducerende egenskaber.

Automatisering & montering

For at få en holdbar, klimasikker solafskærmning er det vigtigt at den er fuldt tilpasset efter dit hjem. Lad derfor boligens udformning hjælpe til med valget. Med måltilpasning, præcis montage og automatik, får du på en og samme tid en solafskærmning, der ser både smart ud og hjælper dig med at holde boligens energiforbrug nede.

Brug automatik for bedst effektt

Idag findes der mange muligheder til at styre din solafskærmning, enten med stemmestyring, fjernbetjening eller med automatik. Udover at dette er en komfortabel løsning, kan det også være fordelagtigt ud fra et klimaneutralt perspektiv, da du med hjælp af sensorer og smart teknik automatisk kan tilpasse din boligs indeklima.

Mål og montering er vigtig

For at din solafskærmning skal få de klimasikre egenskaber, som du er ude efter, er der to vigtige punkter:

  • Korrekt montering, ud fra boligens forudsætninger
  • Præcise mål, som passer til vindue og bolig

Det gælder både udvendigt og indvendigt. Det er særlig vigtigt når det gælder solafskærmning med høj energieffekt. For at opnå den bedste effekt skal dette monteres ud fra boligens placering og solindstrålingens vinkel. For indvendige løsninger er det derudover vigtigt at målene er præcise, så solafskærmningens isolerende og varmereducerende egenskaber ikke forringes af revner og sprækker.

 

Tips til en holdbar, klimasmart solafskærmning:

  • Vælg miljøvenlige materialer af genanvendelige materialer
  • Måltilpas solafskærmningen til din bolig
  • Monter altid med udgangspunkt i boligens placering
  • Vælg kvalitet som holder længe
  • Vælg materialekvaliteter med energibesparende egenskaber
  • Automatiser for et jævnt klima indendørs

Vi hjælper dig!

En investering der skal holde længe

Din bolig skal holde længe. I dens levetid forbruges der meget energi. For at mindske energiforbruget og skabe en langtidsholdbar bolig med mindst mulig aftryk i verden, kræves indsats på rigtig mange punkter. Solafskærmning er en del af helheden. Så når du vælger solafskærmning, vælg en klimasikker og holdbar produceret kvalitetsløsning fra Moogio. Velkommen ind til din nærmeste Moogio-butik eller book et gratis hjemmesbesøg, så hjælper vi dig.