Sommerens flotteste parasoller – få inspiration til nye farver og former

Sommerens smukkeste parasoller har faktisk én ting tilfælles; de kommer fra parasolproducenten Glatz i Schweiz. De er ikke kun flotte at se på; du kan få dem i næsten præcis den størrelse og farve, du vil have. Og de er altid fremstillet i den bedste akrylvæv med holdbare, moderne konstruktioner, som passer perfekt til din have, balkon eller dit udeområde. En parasol fra Glatz holder derfor både sin farve og form i mange år.

Er der trends inden for parasoller?

Både ja og nej. Når det gælder farver, så er de klassiske farver offwhite, lysegrå og råhvid stadig rigtige storsælgere. Samtidig er parasollen i dag blevet et designelement, som understreger resten af dit udemiljø, i stedet for kun at være en praktisk beskyttelse mod solen.

Nu kan du for eksempel:

 • udstyre din parasol med motor, belysning (som på billedet øverst, med LED) eller infrarød varme
 • vælge detaljer i designet som væv og parasolfod – ligesom med alt andet, er det detaljerne, der gør forskellen
 • vælge en parasol med enten vinkel-justerbar eller frithængende skærm, uden at give afkald på kvaliteten

Offwhite is still going strong

Offwhite er – og har måske altid været – den største parasolfarve. Det er en diskret og klassisk farve, der passer til det meste. Parasollen skal også være flot og passe ind, hvis man maler havemøblerne i en ny farve eller giver stofhynderne en ny kulør.

Gråt, grafit og råhvid – klassikere, der holder

Af de samme grunde som ovenfor har lysegråt også haft en stor plads i de senere år. Lysegrå nuancer – og selv de noget mørkere toner hen mod grafit – giver et elegant og tidløst indtryk. Det samme gælder råhvidt, som nedenfor i et restaurationsmiljø.

Et utal af sommerens nyheder og favoritter

Alu Twist fra Glatz

Alu Twist er en både praktisk og flot klassisk parasol med aluminiumsstang.

Parasollen hedder Twist på grund af den patenterede ”twist”, der sidder på parasollen, som gør, at du kan vinkle skærmen, hvis du for eksempel vil afskærme mod indkig eller den lavtstående aftensol. Parasollen slås op eller ned ved hjælp af håndtaget, der sidder på stangen.

Twist findes i mange forskellige farver og kan bestilles i størrelser mellem 200-330 cm i diameter.

 

Frithængende parasoller – SombranoS+

En frithængende parasol er en perfekt løsning, når du vil kaste skygge over et bord eller et havemøbelsæt og samtidig slippe for konstruktionen, eller stangen, i midten.

Sombrano S+ er flagskibet i Glatz-sortimentet – bedre bliver det ikke. Det er en stor, eksklusiv og frithængende parasol. Teknisk fuldendt. Ganske enkelt en dronning blandt parasoller! SombranoS+ er en serie, der byder på en stort antal flotte modeller at vælge imellem, både store og små. Den fås også i mange forskellige farver. Nogle af dem kan du se nedenfor.

Sunwing Casa

Sunwing-parasollerne er ”lillesøsteren” til SombranoS+. Sunwing Casa er enklere end sin storesøster, men det er stadig en fantastisk parasol, der er konstrueret med samme sans for perfektion og detaljer som de øvrige Glatz-parasoller.

Vælg den rigtige parasol – huskeliste med 9 ting at tænke over

Inden du køber en ny parasol, kan det være smart at tænke de følgende spørgsmål igennem, så du kan finde ud af, hvilken slags parasol, der passer bedst til dine behov:

 • Skal parasollen stå på en terrasse, en balkon eller ude på græsplænen?
 • Hvor stort et skyggeareal har du brug for, og hvad er det, der skal have skygge? Et bord, en sofa eller en liggestol?
 • Vil du have en parasol med stang i midten eller en frithængende/sidehængende parasol?
 • Hvornår skal du bruge din parasol mest? Om morgenen, middagen eller eftermiddagen?
 • Har din have eller dit udeområde lave solnedgange om aftenen?
 • Vil du have, at parasollen skal kunne justeres efter solens placering på himlen, eller skal den have en fast placering?
 • Vil du også kunne anvende parasollen som afskærmning mod indkig?
 • Hvilket materiale passer bedst til dit udeområde eller din have? Træ eller aluminium?
 • Hvilken stoffarve du vil have? Skal det matche husets farver eller farverne udenfor?

Spørgsmålene ovenfor hjælper dig med at planlægge blandt andet, hvilken størrelse parasol du har brug for, og hvilken slags der passer bedst til dine behov.

Kan vi hjælpe?

Få tips og råd i din nærmeste butik

Hvis du har brug for professionel hjælp, eller hvis du har lyst til at opleve ”Glatz-følelsen” i virkeligheden, så er du hjertelig velkommen i en af vores butikker.  Du kan også booke et gratis hjemmebesøg – vi hjælper dig gerne med at finde den helt rigtige solafskærmning til dit hjem og udeområde. Velkommen hos os i Moggio!