Solafskærmning til smarte hjem – smart styring af gardiner og markiser

Vil du også gøre din solafskærmning så lækker, luksuriøs og automatiseret som muligt? Tal med os! Vi har alt hvad du skal bruge; fra gardiner, markiser og mørklægning til luksuriøse støjsvage motorer og smarte styreenheder. Og ved du hvad? Vi hjælper dig både med at finde den rigtige løsning og med at montere solafskærmningen. Lidt længere nede kigger vi lidt ekstra på to kompetente systemer, der fungerer med alt fra Google Nest og Apple HomeKit til Amazon Alexa. Begge systemer findes i din nærmeste Moogio-butik.

Hvad er et smart hjem?

Et smart hjem, eller “smarthome”, er et digitalt system, hvor alt fra køkkenudstyr til hjemmeelektronik og solafskærmning kan fjernstyres via internettet. Hjertet i et smart hjem er en central hub eller kontrolenhed, der forbinder og styrer det tilsluttede udstyr. Normalt er det en app på din telefon eller tablet. Du vælger selv, hvilke enheder du vil tilslutte, såsom smarte lyssystemer, motoriserede gardiner, markiser, termostater, sensorer eller underholdningssystemer. Alle enheder forbindes til din centrale kontrolenhed via dit hjemmenetværk eller via bluetooth.

Hvilken rolle har solafskærmning i et smart hjem?

Solafskærmning spiller en vigtig rolle i et smart hjem. Det gør dit hjem mere energieffektivt, skaber et behageligt indeklima og øger komforten ved hjælp af automatik og smart styring. I dag kan du koble mange forskellige typer solafskærmning til dit smarte hjem. Du kan styre markiser baseret på vejret, automatisere rullegardiner og gardiner baseret på en termostat og indstille forskellige senarier til mørklægning i TV-rum eller soveværelset. Kun fantasien sætter her grænserne.

Hvilke fordele er der med smart solafskærmning?

 • Skaber et funktionelt, behageligt og energieffektivt indendørs klima
 • Beskytter din indretning mod UV-bestråling
 • Giver dig en flot, praktisk og børnesikkert miljø uden betjeningssnore eller kæder
 • Øger sikkerheden mod indbrud – med tidsindstillede gardiner, ser dit hjem altid beboeligt ud
 • Øget komfort og bekvemmelighed med foruddefinerede scenarier som exempelvis ”Filmaften” eller ”stå tidligt op”

Smarte rullegardiner og gardiner

De fleste af vores motoriserede persienner og gardiner kan tilføjes til dit smarte hjem, så du kan fjernstyre dem og oprette regler. Det giver dig mulighed for at justere lysindgangen baseret på tidspunktet på dagen, vejret eller dine personlige præferencer. Vores smarte gardiner kan også integreres med andre systemer, såsom belysning og termostater, for at optimere dit hjems energieffektivitet. Det er faktisk meget nemmere end du tror! Kontakt en af vores butikker så hjælper vi dig.

Smarte terrassemarkiser og vinduesmarkiser

Har du et motoriseret markise, kan du nemt koble den til dit smarte hjem. Din smarte markise kan styres ud fra solens position, vejrforhold eller dine egne indstillinger. Vi tilbyder både lodrette markiser (svarende til udvendige rullegardiner) og traditionelle terrassemarkiser. I dag kan du integrere begge disse typer med alt fra Google Nest til Apple HomeKit og Amazon Alexa. Kontakt din nærmeste Moogio-butik så hjælper vi dig med at vælge det rigtige produkt til netop dit smarte hjem system.

Gør dit hjem endnu bedre med sensorer og følere

Vil du gøre dit hjem ekstra smart, så tilføj sensorer for lys, temperatur og vind. Så kan du nemt automatisere din solafskærmning ud fra aktuelle forhold eller dine egne præferencer. Ved at tilføje sensorerne til dit smart home-system kan du lukke persienner, folde markisen ud eller rulle rullegardinerne ned baseret på indendørs eller udendørs temperatur, sollys eller andre faktorer, som du selv justerer. Vil du vide mere om sensorer og følere? Så kan du læse vort indlæg om solsensorer og vindautomatik for markiser.

To rigtigt gode systemer til smart solstyring i dit hjem!

I dag kan langt de fleste af vores motoriserede gardiner og markiser fjernstyres med en app og fjernbetjening ved at tilslutte en smart enhed. Nedenfor ser vi nærmere på to virkelig kompetente systemer, som du kan koble til dit smarte hjem: PowerView fra Luxaflex og TaHoma fra Somfy.

Luxaflex PowerView: integreret system med høj designfaktor

PowerView fra Luxaflex er et virkelig premium system til kontrol og automatisering. Sammen med Luxaflex® fantastiske gardiner og gardinskinner får du et rigtig fedt og kompetent system med høj designfaktor. Det vil også være et fuldt integreret system, der giver overlegen funktionalitet. Systemet er baseret på PowerView Hub styreenheden og kan nemt udvides med PowerView forstærkere, som du placerer i forskellige dele af dit hjem efter behov. Systemet kommer med fuld integration med Apple HomeKit, Google Assistant / Google Nest, Amazon Alexa osv. allerede ved levering.

Nogle af fordelene med Luxaflex PowerView:

 • premium system fra en af verdens førende leverandører
 • motorer og styring i samme system giver et integreret og perfekt design
 • høj kvalitet og mulighed for at koble alle boligens indvendige solafskærmning i samme system
 • stort udvalg af “out of the box” integrationer med Alexa, Google Nest, Apple HomeKit mv

PowerView bruger en såkaldt åben API, som giver de teknisk kyndige muligheder for yderligere integrationer.

Somfy Tahoma: brugervenligt, fint og scalerbart fra Somfy

TaHoma fra Somfy er et rigtig godt system til både automatiseret styring og motorisering af gardiner og udvendig solafskærmning. Det er et avanceret men brugervenligt smart home system, der giver dig en masse funktionalitet og værdi for pengene. Med TaHoma styrer du dine gardiner og markiser via både mobil og tablet.

Udover solafskærmning kan du tilslutte en række forskellige sensorer og teknisk udstyr til alt fra lys, brandalarmer og smarte stikkontakter. TaHoma er også integreret med Amazon Alexa fra starten, hvilket giver dig mulighed for at stemmestyre systemet, hvis du bruger Alexa i dit hjem.

 

Nogle af fordelene med Somfy:

 • smart, prisrigtigt og scalerbart system
 • høj kvalitet og mulighed for at sammenkøre hjemmets forskellige gardiner og markiser i samme system

Tal med os, så fortæller vi mere om alle smarte funktioner i dette kompetente system!

Vi hjælper dig!

Få tips og råd i din nærmeste butik

Vi har stor erfaring med motorisering og stemmestyring af indvendige gardiner. Har du brug for råd, tips eller inspiration, er du altid velkommen til at tale med os. Du kan også booke et gratis hjemmebesøg ved at klikke her, så hjælper vi dig på stedet i dit hjem. Vi kan hjælpe dig med at vælge et smart home system og produkter, der er kompatible med det stemmestyringssystem, du ønsker at bruge.

Vi hjælper dig også med at montere gardinerne i dit smart home system, så det ser ud præcis, som du ønsker, lige fra starten. Så snart du har installeret det system, du vil bruge, indsætter du blot dine forskellige gardiner i dit smart home-system, vælger scenarier og stemmekommandoer. Så er den klar til brug!