Mørklægning i soveværelset og TV-stuen

I løbet af foråret og sommeren, hvor både morgener og aftener bliver lysere, er der mange, der kontakter os om mørklægning. Men hvordan mørklægger man bedst muligt soveværelser, TV-rum eller stuer? Og hvordan får du det mørkt uden at gå på kompromis med design og æstetik? Nedenfor lister vi vores bedste tips til, hvordan du mørklægger med vores forskellige mørklægningsgardiner og persienner. Du er selvfølgelig hjertelig velkommen til at kontakte din nærmeste Moogio butik

Mørklæggende rullegardiner

Rullegardiner er et af de mest almindelige valg til effektiv mørklægning. Et mørklægningsrullegardin har to lag – et med almindeligt gardinstof og et med mørklægningsstof. Hos os i Moogio finder du rullegardiner, der kan monteres både på væggen, i loftet, ovenlys eller i nicher.

Vores rullegardiner

Opnå den bedste mørklægning:

Sørg for, at rullegardinet er et par centimeter bredere end vinduet på hver side. På den måde reducerer du lysindfald fra siden. Montør rullegardinerne, så de rulles ned tættest på væggen, hvilket sikre, at der slippes mindst muligt lys igennem.

For den bedste mørklægningseffekt skal du bruge et rullegardin med lister og kassette. Herved sidder kanten af gardinet helt tæt mod væggen, og du undgår huller, der kan slippe lys igennem. Det bliver 100 % mørklagt og fungerer også, når du skal montere i en niche eller i et ovenlysvindue.

 

Rullegardiner med eller uden kassette?

Udover at beskytte mod lysindtrængning, sørger rullegardiner med lister og kassette for, at rullegardinet bliver på plads, selv når vinduet er åbent om natten. Det betyder, at du undgår generende lyde, når rullegardinstoffet skraber mod vindueskarmen eller vinduesrammen ved vind eller træk.

Hvilke gardiner giver den bedste mørklægning?

Nogle af de mest populære gardintyper hos vores kunder er mørklægnings Duette plisségardiner, rullegardiner, klassiske gardinlængder i mørklægningsstof, persienner og lamelgardiner. Hos Moogio kan du få alle forskellige typer af gardiner, såsom mørklægningsgardiner – måltilpasset og skræddersyet. Få en snak med os, hvis du har spørgsmål eller ønsker forslag og råd.

Mørklæg med foldegardiner!

Passer er rullegardin ikke til resten af din indretning, kan et foldegardin med dobbelt mørklægningsstof være både et stilfuld og funktionelt alternativ. Selvom det ikke giver lige så tæt mørklægning som et rullegardin i lister og kassette, så får du et stilrent og elegant gardin. DU kan få alle vores forskellige foldegardiner med mørklægningsstof.

Fordele ved mørklæggende foldegardiner

  • Stilrent og elegant udtryk, hvilket gør dem velegnede til TV-stuer, værelser og soveværelser
  • Det tunge, dobbelte stod giver gardinet lyddæmpende egenskaber
  • Kan monteres både på væggen, i loftet og i nicher

Overvej følgende, når du bruger foldegardiner til mørklægning:

Hvis du leder efter bedst mulige mørklægning, bør du montere dine foldegardiner på væggen. På den møde kan du sørge for, at stoffet er bredt nok til at dække et godt stykke uden for selve vinduet, hvilket betyder, at du reducerer mængden af lys, der kan slippe ind gennem huller i siden. Stoffet er dobbelt, med mørklægningsbagside, hvilket gør dem tungere end normale gardiner, så monter dem ordentlig, hvis du vælger at gøre dette selv. Hvis du ønsker det, hjælper vi gerne med monteringen, og sikre at dette bliver gjort på ordentlig vis.

Mørklæggende plisségardiner

Plisségardiner giver den absolut bedste mørklægning af alle vores produkter. Det er samtidig og en rigtig stilfuld og moderne løsning. For ekstra kvalitetsfølelse skal du vælge en Duette-fold med dobbeltvævning. Alle vores plisségardiner kan fås med mørklægningsstof, og de bliver altid lavet efter netop dine behov og ønsker. Det betyder, at vi kan skræddersy dem i lige præcis de farver og mønstre, du ønsker, så de passer til din stue, soveværelse eller udestue. Se et af vores udvalg her plisségardiner, eller besøg en af vores butikker for tips og råd.

Kort om plisségardiner til mørklægning

  • Duette-gardinet fjerner alt lys, samtidig med at det hjælper med at holde både varme og kulde ude – afhængigt af årstiden.
  • Plisségardinet har en lettere konstruktion, hvilket gør det lettere end et foldegardin.
  • Duette-vævet har en lyddæmpende effekt, hvilket gør den velegnet til rum med dårlig akustik.
  • Med et såkaldt Op & Ned-plisségardin kan du lukke lys ind fra oven, når du vil lukke lys ind, mens gardinet giver privatliv i bunden af vinduet.

Solfilmsgardiner er et smart alternativ

Vi tilbyder ikke kun mørklægningsgardiner i stof. Vi kan også tilbyde solfilmsgardiner på indersiden af vinduet. Moogios energigardiner er både en smart og unik løsning, der kommer i flere forskellige varianter – fra komplet mørklægning til dem med højere lysindtrængning. De giver god beskyttelse mod for eksempel blænding i TV’et, uden at du skal mørklægge rummet helt. Derudover reflektere de varmen med 80 %. Ingen anden indvendig solafskærmningsløsning gør dette. Vi byder derfor velkommen i din nærmeste Moogio-butik, hvis du vil se, hvordan det fungerer.

Hvordan skal man mørklægge, når man har store vinduer eller vinduespartier?

Den bedste måde er at bruge plissegardiner med Duette-stof, eller lamelgardiner. Lamelgardiner kan dog slippe lidt lys ind mellem lamellerne. Du kan også bruge en kombination af lameller og klassiske gardiner – en stilren løsning, der samtidig giver rummet et luksuriøst hotelpræg.

Er det muligt at mørklægge, hvis man har indadgående vinduer, der er åbne om natten?

Har du indadgående vinduer, er der to muligheder: Den ene er at montere gardinet i selve vinduet, så det følger med når vinduet åbnes. Den anden mulighed er at vægmontere gardinet, så det dækker hele vinduet. Monterer du gardinet inde i vinduet, vil du naturligvis have et hul, hvor lyset kommer ind. Hvis du derimod monterer det på væggen, kan du kun åbne vinduet lidt, før det stopper. Det er med andre ord en udfordring med indadgående vinduer!

For den bedste mørklægning med vinduer, som åbner indad, er vores anbefaling at kombinere et væghængt gardin med et vinduesmonteret gardin. Herved minimere du lysindtrængning, samtidig med at du får en pæn og stilren løsning!

 

Har du brug for hjælp til mørklægning?

Tag en snak om mørklægning med os

Leder du efter effektiv mørklægning til dit hjem eller sommerhus? Vi har bred erfaring og unikke kvalitetsprodukter, der blokerer lyset uden at gå på kompromis med udseendet. Book et gratis og uforpligtende hjemmebesøg, så giver vi tips og råd på stedet i dit hjem. Du er også velkommen til at besøge vores butikker, så fortæller vi mere og hjælper dig med at vælge den rigtige mørklægningsløsning til netop dit hjem.