Sol- og vindautomatik til markiser, sådan fungerer det

Når du køber en markise hos Moogio, får du ikke kun en markise af fantastisk kvalitet og design i alle detaljer. Du får også adgang til vores markedsledende sortiment af praktisk, stilrent tilbehør, der giver dig øget komfort og din terrasse lidt ekstra wow-faktor. Her kigger vi lidt ekstra på en af vores mest populære muligheder: automatisk sol- og vindbeskyttelse.

Hvordan fungerer sol- og vindautomatisering?

Automatikken styres af en eller flere sensorer, der kobles til markisens motorer. Du kan blandt andet tilslutte vindsensor, rystesensor, regnsensor, solsensor og temperatursensor til din markise. Sensorerne kan registrere alt fra vindstyrke til regn, temperatur, rystelser og hvor intenst sollyset er. De er forbundet med en markisemotor, der automatisk ruller ind eller ud i stoffet, når vejrforholdene ændrer sig.

Hvorfor skal man have automatik til markiser?

Få et mere stabilt indeklima
Udover at beskytte markisen fra at gå i stykker, hjælper automatikken til at skabe et mere jævnt indeklima for dermed at mindske energiforbruget. For eksempel med en solføler tilkoblet, kører markisen ud når solen skinner, hvilket giver skygge til dine vinduer og holder temperaturen nede indendørs.

Beskyt markisen mod skader
En stor fordel med automatik er selvfølgelig at det beskytter din markise mod skader, ikke mindst fra stærk vind. Blæst og regn kan påvirke funktionen og føre til skade på dugen, markisearmene og befæstigelsen. Så for at beskytte markisedugen, montagen og motor er en sol- og vindstyring smart at have. Hvis dette kombineres med tidsstyring får du et både effektivt og sikkert system til dine markiser!

 

Solsensor – lad markisen styres af solen

Kort sagt: Når solen skinner, rulles markisen ud og når det er overskyet, køres den tilbage. Du kan indstille dine egne intervaller, eller vælge forudindstillede intervaller, f.eks.: når solsensoren har været udsat for direkte sollys i to minutter, skal markisen rulles ud, og når solen ikke skinner mere, skal markisen være rullet ind igen efter 10-15 minutter. Her vælger du et interval med en lille forsinkelse, så markisen ikke rulles ind og ud for ofte.

Vindsensor – undgå skader fra vind

Vindsensoren registrerer vindforhold og trækker markisen tilbage, når vindstyrken øges. Også her kan du indstille, hvordan du ønsker, at din vindsensor skal opføre sig. Du kan for eksempel indstille vindstyrke, følsomhed og tidsintervaller, så din markise er beskyttet, samtidig med at det ikke bliver til forstyrrelse. Værd at overveje er selvfølgelig, at det altid giver mening at holde øje med vejrudsigten, selvom du har installeret automatik.

Lad en rystesensor beskytte markisen

En rystesensor bruges kun til terrassemarkiser. I modsætning til vindsensoren, som altid er monteret på væggen, er rystesensoren monteret foran på markisen, hvor det ofte blæser mere end inde ved væggen. Rystesensoren registrerer bevægelse i selve markisen og kan sende et signal til motoren om at trække markisen tilbage, hvis det ryster for meget. Det er en billig forsikring, der kan forhindre terrassemarkisen i at blæse ned – og tage en del af væggen med.

Tilvalg og motorisering

Hvordan styres markiserne egentlig?

Motor

Elmotoren er monteret i markiserøret, så man ikke kan se den. Motoren sørger for, at din markisedug rulles ud og ind og er direkte forbundet med boligens el.

Automatisk tilbehør

Automatikken tager sig af dine markiser for dig og starter motoren ud fra forudbestemte mønstre. Automatiseringen optager forskellige typer information såsom ugedag og klokkeslæt. Afhængigt af dine præferencer indstiller du disse værdier, så sørger automatikken for manøvreringen for dig. Solafskærmningen kan regulere sig selv ud fra både en fastlagt tidsplan og afhængig af sollys og vind.

Kombination af automatisk og manuel styring

Brug af automatik giver dig øget komfort og er samtidig fleksibel. Du bestemmer selv hvornår og hvor ofte markisen skal reguleres, så sørger automatikken for din solafskærmning for dig. Men du vil selvfølgelig også gerne kunne styre din markise manuelt. Du vil måske gerne have markisen udfoldet, når det er overskyet, eller i løbet af aftenen. Vores markiser kan derfor også styres manuelt på mange forskellige måder: med en fjernbetjening, med en app på din telefon eller via stemmestyring. Eller måske med en kombination af flere af disse. I mange tilfælde kan du også styre markisen med stemmekommandoer og forbinde markiserne med Google Assistant, Amazon Alexa og NEST.

Hvilken automatisering ønsker du til din markise?

Hos os hos Moogio finder du automatisering fra flere af de førende producenter, såsom Somfy og Markilux. Vi har alt fra simple og funktionelle løsninger, til mere avancerede systemer, som du kan stemmestyre og integrere direkte med dit smarte hjem.

Vi hjælper dig!

Få tips og råd i din nærmeste butik

Har du brug for råd, tips eller inspiration, er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan også booke et gratis hjemmebesøg, så hjælper vi dig på stedet i dit hjem. Vi hjælper dig selvfølgelig også med at montere, så din motorisering fungerer – og ser ud – præcis, som du ønsker det fra dag ét. Velkommen til din nærmeste Moogio butik, så fortæller vi mere om vores automatiske løsninger til markiser!