Valg af farve på gardiner

Billeder, trends og inspiration

Klassiske stofgardiner har tidligere været forbundet med en traditionel, gammeldags følelse. I dag er gardinerne kommet tilbage. Og ikke kun det. Farverne er vendt tilbage. Efter mange år med minimalistisk stil og hvide, monotone gardiner, vil vi nu indrette med mere farve og mønster. Lange, tykke bølgegardiner kommer stærkt. Her ser vi på farver og trends, og deler flotte billeder og inspiration. Forhåbentlig giver det dig inspiration, når du skal vælge farve.

Pink, grøn og mønstret. I år kan gardinerne tage deres plads!

Hvilke farver gælder og hvordan skal du vælge? Det bestemmes naturligvis af boligens øvrige indretning og dine personlige præferencer. Men vi ser, at flere og flere vælger farvede og mønstrede gardiner i disse dage. Vores samarbejdspartner og leverandør, danske Pagunette, har produceret en fantastisk fin kollektion af gardinstoffer. Det samme gælder Luxaflex. Du kan selvfølgelig se begge kollektioner i vores butikker. Og retningen er ikke til at tage fejl af: Nu vil vi have flere farver – og mindre minimalisme – i vores hjem.

Grønne gardiner skaber harmoni

Grønne gardiner i både fløjl og hør er kommet stærkt tilbage. På billedet veksler et tyndt gardinstof i en lysegrøn nuance med et mørkere, tykkere stof i en grøn tone, som skaber dynamik, hvor lys og skygge mødes. Gardinerne hænger fra loft til gulv og fra væg til væg og bølger blidt i bølgeformationer (såkaldte bølgegardiner).

Glimrende gardiner i sand, jordfarver, rustrødt og guld

Ligesom i samfundet generelt, er bæredygtighed og miljø også vigtigt, når du vælger gardinstoffer og materialer. En stor trend indenfor gardinmode og solafskærmning er derfor bæredygtighed og klimasmart solafskærmning. Det er også i stigende grad almindeligt at bruge stof, der er produceret uden kemikalier og andre miljøbelastende stoffer. Nogle stoffer er også produceret af genbrugsstoffer, som sikrer nem nedbrydning den dag, gardinerne ikke længere skal bruges.

Miljø og naturfølelse kan ses i farverne

Miljø- og klimaspørgsmålet ser også ud til at påvirke de farvevalg, vi træffer; i dag søger flere og flere naturlige farvetoner som jord, tørrede planter og træ. Sammen med ru trægulve og gardiner skaber disse gardiner en naturlig, organisk og hyggelig følelse. Billederne viser gardinlængder i farver, der minder om lyse træfarver, sand og okker. Materialerne varierer, fra hør til fløjl. Tynde gardiner filtrerer det naturlige sollys og gør soveværelset lyst og fredeligt.

Hvis du leder efter dynamik og følelse; bland dine gardiner med frihed

En anden stor trend er at skabe hotel- og lounge-følelse i både stuer og soveværelser. Det får du ved at blande bølgegardiner, som hænger fra loft til gulv, med et tyndere, mere gennemsigtigt gardin. Hvorfor ikke bruge et mønstret gardin i komplementære farver og mønstre?

Blød og varm med mønstrede, lyserøde gardiner

I de seneste årtier har de hvide, rene farver været dominerende i vores soveværelser og stuer. “Hvid og frisk” blev et koncept, der sammen med funky og stram, skandinavisk arkitektur bredte sig både i indretningsmagasiner og vores hjem. I et stykke tid er bløde og lidt tykkere gardiner blevet mere og mere populære, ikke mindst pink og pasteller er vendt tilbage til vores hjem.

Blå gardiner med inspiration fra hav og himmel

Blå, azurblå og lilla er også stærke farver som er kommet tilbage i mange hjem. Ikke mindst dybblå. Du kan vælge et mørkeblåt fløjlsgardin i bølgeformat, som på billedet, eller et tyndere og mere gennemsigtigt hørgardin.

Wave-gardiner fra gulv til loft

I dag bliver det stadig mere populært at vælge gardiner, der hænger fra væg til væg, gulv til loft. Ophænget får gardinerne til at folde sammen med “bølger” i stoffet, hvorfor modellen kaldes wave-gardiner. Det skaber en ro og giver et elegant look. Gardiner, der hænger lige fra loftet, giver også en følelse af højere loftshøjde og får rummet til at føles større.

Kan vi hjælpe?

Få tips og råd i din nærmeste butik

Med vores lange erfaring med gardiner og anden solafskærmning kan vi finde både en smart og stilren løsning, som passer til dit hjem. Vi hjælper dig med rådgivning, inspiration, opmåling og montering. Du er altid velkommen til at kontakte os. Hvis du ønsker det, starter vi med et gratis besøg hjemme hos dig. Hjertelig velkommen til os hos Moogio - skræddersyet og samlet, af højeste kvalitet.