Køkkengardiner - inspiration, billeder, tips og råd til gardiner til køkkenet

Stilfulde køkkengardiner kan virkelig løfte køkkenet. Og med en åben planløsning mellem køkken og øvrige rum bliver de en stilren detalje, der binder køkkenindretningen sammen med resten af ​​boligens indretning. Hos Moogio finder du specialfremstillede køkkengardiner, lavet i kvalitetsstoffer fra udvalgte samarbejdspartnere som Luxaflex og Pagunette. I dette indlæg ser vi på trends, hvilke gardiner der passer til køkkenet og deler inspiration og billeder.

Hvilke gardiner er bedst til køkkenet?

Et af de mest almindelige spørgsmål, vi får, er, hvilken type gardiner, der egner sig bedst til et køkken. Svaret er, at det afhænger af, hvordan dit køkken ser ud, og hvordan det bruges.

  • Har du for eksempel et stort eller lille køkken?
  • Har køkkenet få store vinduer eller vinduespartier, eller mange små vinduer?

 

Køkkengardiner kan normalt ikke falde frit ned på gulvet, da køkkenbænke og -borde ofte kan komme i vejen. Derfor kan andre gardintyper, såsom plisségardiner eller liftgardiner, være mere velegnede. I oplukkelige vinduer kan du med fordel indsætte plisségardiner, som følger med, når vinduet åbnes. Har du store vinduer i køkkenet, kan hele gardinlængder eller lamelgardiner være stilrent og praktisk. I dette indlæg ser vi på en række gardintyper, til forskellige typer køkkener og spisestuer.

Køkkenet på billedet bruger hvide Twist gardiner fra Luxaflex, som skaber en let og luftig følelse, selv når de er foldet ned. De er skræddersyet til at give en præcis pasform til vinduernes forskellige bredder og kan bl.a. styres med en app og stemmestyring.

Foldegardiner – fleksible og stilrene i køkkenet

Foldegardinet er et stilrent og praktisk alternativ, hvis du ønsker god solafskærmning i køkken og spisestue. Det er et fleksibelt gardin, der kan køres ned præcis som du ønsker. Vores foldegardiner fås i en række forskellige stoffer og stofkvaliteter, så du kan styre præcis det look, du ønsker. Du kan også vælge et mørklægningsgardinstof, hvis du er på udkig efter komplet mørklægning, eller et lysfiltrerende stof, hvis det er nok til at blænde solens direkte stråler. Foldegardiner er også en stilfuld måde at tilføje både farve og mønster til spisegruppen, som til højre.

Op & Ned-plissé – både stilfuldt og funktionelt

I køkkenet laver vi mad og bager, hvilket betyder, at et almindeligt råd er, at gardinerne skal tåle både vandstænk og mad. Men hvorfor give afkald på det æstetiske udtryk? En Duette Up & Down-fold passer perfekt i høje køkkenvinduer og slipper lys ind, samtidig med at den giver privatliv, når du ønsker det. Den kan også hæves helt, når du laver mad, så du undgår at få stænk og mad på gardinstoffet.

Hvis dit hjem har en åben planløsning, hvorfor så ikke skabe et hyggeligt arbejdshjørne ved køkkenet? Billedet til venstre, et almindeligt hvidt Up & Down plisségardin fra Luxaflex komplementerer den industrielle betonfølelse og de fritlagte loftsbjælker. En op og ned læg kan flyttes op og ned og giver beskyttelse af privatlivets fred, mens den slipper så meget dagslys ind, som du har brug for.

Stilfulde, motoriserede plisségardiner dækker store vinduespartier effektivt. Indstil automatisk op- og nedfoldning, eller styr med stemmekommandoer.

 

Et køkkengardin, der hjælper med privatlivets fred

Med et køkken, der er placeret lavt, er privatlivets fred nogle gange nødvendigt. For dem, der ønsker at bevare så meget lys som muligt og samtidig mindske udsynet, kan et plisségardin, der kan flyttes op og ned, være både et praktisk og elegant alternativ.

Åben plan

Her ser du endnu en stilfuld løsning til en åben planløsning. Skræddersyede op og nede læg giver dig fuldstændig fleksibel sol- og privatbeskyttelse.

Hvide up & down plisségardiner spærrer solen ude og beskytter mod udsyn og kan indstilles præcis som du ønsker. Den elegante Smart Cord-teknologi fra Luxaflex (billedet nedenfor) gør også, at du ikke behøver frithængende ledninger, som både er stilfulde og børnesikre.

Duette plisségardiner fås i et stort udvalg af farver og kan justeres, så de passer perfekt ind i dit køkken.

 

Lamelgardiner eller klassiske gardiner?

Lys og skygger skaber dynamik. Lamelgardiner er derfor en elegant og effektiv solafskærmning til store vinduespartier i for eksempel en kombineret spise- og stue. For ekstra komfort kan du tilføje motorisering og styre gardinerne med en app eller stemmestyring.

Lamelgardiner kan med fordel bruges til at afskærme en del af en større glasvæg eller vinduesparti. Styr lysindstrømningen manuelt ved at vinkle eller trække lamellerne væk, eller motoriser og styr med fjernbetjening eller app.

 

Twist rullegardin

En anden måde at skabe dramatiske lyseffekter på er Twist rullegardin fra Luxaflex. For tilstrækkelig beskyttelse af privatlivet kan der monteres et specialfremstillet rullegardin i mørkere stof. Hvide, motoriserede rullegardiner slipper nok lys ind, selv i nede position. Kør op eller ned automatisk, eller styr med stemmen eller app.

Hvilke egenskaber skal et køkkengardin have?

Alt inventar i køkkenmiljøet er udsat for snavs og stænk. Derfor vaskes gardiner i køkkenet oftere end for eksempel soveværelsesgardiner. Så husk det, når du vælger både gardinstof og gardintype. Plisségardiner eller rullegardiner rulles ind og bliver dermed mindre udsatte. Vælger du et mere klassisk gardin, med frithængende længder af stof, så vælg et stof, der kan vaskes i maskine eller i hånden. Især hvis den skal sidde i nærheden af ​​vask, komfur eller opvaskestativ. De rigtige gardiner tilføjer dynamik til et moderne, hvidt køkken. De kan også nemt monteres i både døre og vinduer.

Vi hjælper dig!

Få tips og råd i din nærmeste butik

Gardiner er med til at skabe både et trendy og inspirerende køkkenmiljø. I vores Moogio-butikker kan du kigge nærmere blandt vores store kollektion af højkvalitets gardinstoffer. Vi er her for dig og hjælper dig gerne med designvalg og praktiske råd. Alle vores køkkengardiner er skræddersyet og tilpasset til at få præcis den følelse og funktion, du leder efter.