Gardiner til børneværelser – guide med tips og produktforslag

Et børneværelse er stedet, hvor barnet fantaserer, pusler, sover og hygger sig. Det skal være et trygt og hyggeligt sted, hvor barnet kan udvikle sin kreativitet og lyst til at opdage. Det siger sig selv, at det også skal være et sikkert sted. Her deler vi nogle enkle tips og produkter til at bruge til at gøre barnets værelse både trygt, smukt og sikkert.

Hvad kan man gøre for, at gardinerne i børneværelset er sikre?

  • Vær klar over faren ved løsthængende snore og kæder. Især små børn kan få disse viklet rundt om halsen og andre dele af kroppen. Placer derfor altid snore og kæder uden for små børns rækkevidde for at undgå ulykker eller tilskadekomst.
  • Hvis dit barn ligger i en børneseng eller en tremmeseng, bør der være tilstrækkelig stor afstand til gardinernes snore og kæder, så barnet ikke kan nå dem.
  • Hvis dine gardiner har snore, bør du undgå at binde dem sammen. Hold også øje med, at snorene ikke vikler sig ind i hinanden og danner løkker.
  • Vælg en børnesikker løsning, allerede fra starten.

Hvad er forskellen på et ”almindeligt” gardin og et børnevenligt gardin?

Den største forskel er ikke gardinet i sig selv, men hvordan det er hængt op, og hvordan snore og kæder håndteres. Når det gælder børnesikrede gardiner eller persienner, må deres kæder eller snore ikke hænge længere ned end 150 cm over gulvet.

Udover det skal alle kæder og snore spændes fast eller vikles om en snoreholder, eller alternativt have en såkaldt brake away-anordning, som brydes ved en vis belastning. Det hele i overensstemmelse med den europæiske standard (EN 13120).

Findes der produkter, der er specielt tilpasset til børneværelser?

I dag findes der moderne gardiner og systemer, der er tilpasset til netop børneværelser. En både tryg og enkel løsning er at vælge motoriserede gardiner (læs mere her). Med motoriserede gardiner undgår du fuldstændig faren med snore og kæder. Du kan også indstille, hvornår gardinerne skal være foldet op eller ned, eller styre det manuelt via din smartphone.

En af vores favoritter er PowerView fra Luxaflex. Det er en smuk og nem løsning, ikke kun til børneværelset. Du kan læse mere om PowerView her.

Luxaflex LiteRise – et moderne, manuelt system uden snore

Ud over motoriserede gardiner findes der i dag et rigtig smart manuelt system uden snore fra Luxaflex.  Systemet hedder LiteRise og det er, som det lyder – let at trække op og ned. Med en enkelt håndbevægelse på gardinernes underliste trækker du gardinet opad eller nedad, og det stopper præcis dér, hvor du vil have det. Smukt, sikkert og enkelt at bruge. Hvis du vil se, hvordan systemet fungerer, er du velkommen til at kigge ind i din nærmeste Moogiobutik.

SmartCord og UltraLift

Luxaflex SmartCord og UltraLift er to andre gardinsystemer fra Luxaflex. Disse systemer har et ekstremt brugervenligt betjeningssystem med en træksnor. Forskellen på SmartCord og klassiske gardiner med træksnor er systemets pumpesystem, som gør, at snoren altid er kort. Det gør, at den er kort, selv når gardinet er trukket helt op, hvilket gør det både sikkert og flot.

Gardiner med vridestang eller snekke-drejegreb

En måde at undgå snore og kæder på er at vælge et gardin med vridestang eller snekke-drejegreb. Du hæver og sænker gardinet med et håndtag, nogenlunde ligesom på en klassisk markise, og undgår fuldstændig snore.

Snorsamlere

Et mere enkelt, men godt alternativ til gardiner med snore er at bruge en såkaldt snorsamler. Der findes flere forskellige modeller fra forskellige leverandører. Kig ind i en af vores butikker eller kontakt os, hvis du vil have mere at vide om, hvilken variant der passer bedst til din bolig.

Kan man godt anvende frithængende snore og kæder i et børneværelse?

Det enkle svar er: ja, så længe det gøres på en sikker måde. Så er det ekstra vigtigt at sørge for, at snore og kæder er sikrede. Produkter med træksnor skal, som vi nævnte tidligere, også monteres mindst 150 cm fra gulvet.

I dag findes der flere forskellige funktioner, der gør, at snorene håndteres sikrere end tidligere. Med snorholdere og kædespændere sørger du for eksempel for, at både snore og kæder fæstnes på væggen. Du kan også bruge en kædeforbinder, der gør at øsknet i kæden brydes, når det udsættes for belastning. Gå ind i din nærmeste Moogiobutik og tal med dem, hvis du vil have yderligere oplysninger.

 

Kan vi hjælpe?

Få tips og råd i din nærmeste butik

I dag findes der et stort udvalg af børnesikre gardiner og smart tilbehør, der gør børnenes værelser både sikre og æstetisk tiltalende. Du er hjertelig velkommen til at booke et gratis møde med os hjemme hos dig (klik her for booking og yderligere information). Du kan også se samtlige produkter og løsninger i denne guide i din nærmeste Moogio-butik. Velkommen!