Bild på en terrassmarkis från tillverkaren Markilux, med grön markisväv.

Moogios store Markiseguide » Få tips, trends og inspiration.

Markiser 2023 – Trends, billeder og inspiration. Købsguide

Tilbud og vejledning til din nye markise eller gardinløsning er INTET problem, du er velkommen til at ringe eller skrive til os – gerne med fotos, så starter vi din markise- eller gardindrøm.
 • Send os et billede af din terrasse, med lidt info om ønsker
 • Vi kontakter dig på telefon eller mail for at afklare ønsker og detaljer
 • Vi sender uforpligtende tilbud og informationsmateriale på mail
 • Vi tager opfølgende dialog på det tilsendte
 • Evt. besøg

I denne guide kigger vi på dette års nye, spændende markiser og markisetilbehør til din terrasse eller et andet uderum. Hvis du skal til at købe ny markise, tør vi godt love, at det er en sæson fyldt med masser af flotte og spændende nyheder leder du derimod efter gardiner så se mere her.

Det her indeholder guiden:

 1. Syv markise-trends til foråret og sommeren 2023
 2. Inspiration, billeder og lækre markisenyheder
 3. Gode ting at huske på, når du vælger markise

 

 

Og så stiller vi os det eksistentielle spørgsmål:
Kan man ikke bare sætte et smart solsejl op? Type, det lækre solsejl fra Soliday:

 

 

Okay, måske er det bare os, der synes, at det er et spørgsmål af eksistentiel karakter. Uanset hvad. Vi kommer tilbage til det længere nede!

Men først: Foråret og sommeren 2021 er lige rundt om hjørnet.

Snart kan vi nyde mange, og lange, forårs- og sommeraftener i vores uderum. At hygge sig lidt ekstra under en dejlig markise, som den nedenfor fra Markilux, er skønt både om dagen og om aftenen.

 

Bild på terrassmarkis från Markilux med rosa lila markiväv

Så, først: Hvilke markise-trends er de hotteste i 2023?

Trends kommer og går, det er klart. Men her giver vi dig de 7 overordnede trends, som vi tror kommer til at slå stort igennem hos købere af markiser i løbet af foråret og sommeren 2021. Vi har mest fokus på terrassemarkiser og pergolamarkiser, men disse trends kan ofte også tilpasses vores andre markisetyper.

 

Trend 1: I 2023 handler markiser lige så meget om design som funktion.

I dag skal markisen både være et smart designelement og en praktisk solafskærmning. Både når den er i brug, og når den er rullet ind. En markise i førsteklasses kvalitet, som er monteret nøjagtigt, og som har de præcist rigtige mål og den rigtige farve, komplementerer hjemmets arkitektur og bliver et elegant designelement.

Man kan skabe en høj designfaktor ved at anvende en helkassettemarkise, hvor dugen er skjult, når markisen ikke er i brug. Nedenfor ser du nogle eksempler på nogle af vores nye, lækre Moogio helkassettemarkiser fra Markilux.

De er designet til at komplementere og berige husets arkitektur. Med sine mange forskellige farver både på dugen, armene og kassetten kan de tilpasses præcis til din terrasse eller balkon. Og de rulles ind og ud nærmest helt lydløst.

 

Bild på väggmonterad infälld röd terrassmarkis Bild på väggmonterad infälld vit terrassmarkis Bild på väggmonterad infälld gul terrassmarkis

   

Trend 2: Markiserne bliver større og større.

I takt med at vores terrasser er blevet større og større og mere og mere indrettede og møblerede, er markiserne også blevet større og dybere. Vi vil gerne kunne nyde meget tid i vores uderum, både i løbet af dagen og om aftenen, og en stor markise er fantastisk til at indramme vores uderum. Et godt eksempel på lidt større markiser er vores pergolamarkiser, som er meget populære hos vores kunder. Nedenfor ses eksempler på nogle af vores flotte pergolamarkiser fra Markilux:

 

 

Vores pergolamarkiser kan fremstilles med både stor bredde og dybde, og de kræver næsten intet fald. Benene, der sidder i hjørnerne af markisedugen, gør, at man kan have et ekstremt lille fald, så markisen bliver mere flad, hvorved man får et større opholdsareal under markisen. Belastningen på huset bliver heller ikke lige så stor som ved almindelige, frithængende markiser, hvilket gør, at en pergola kan monteres stort set overalt.

 

Trend 3: Farver, farver, farver!

 

I løbet af 2022 så vi en reel stigning i farvede markiseduge, speciallakerede markisearme og flot malede kassetter. I 2023 og fremefter vil det eksplodere! Selv om vores grå og hvide markisestoffer stadig er meget populære, er der flere og flere, der efterspørger limegrønne, røde, gule og himmelblå duge og markiser. Masser af farver altså – præcis ligesom i tøjmoden!

Trend 4: Ekstraudstyr, der skaber stemning og forlænger sæsonen.

Terrasser og altaner bliver mere og mere til et ekstra rum, som vi vil bruge store dele af året. Flere og flere af vores markiser leveres nu med indbygget belysning, infravarme og med rullegardiner på forbommen. Med belysning og LED monteret i markisen, infravarme, rullegardiner på forbommen og sidemarkiser kan vi lukke vind, kulde og fugt ude.
Det skaber et hyggeligt uderum, som gør, at vi kan have glæde af vores uderum, selv når vejret ikke tillader det – eller når mørket sænker sig over forårs- eller sommeraftenerne. Eksemplet nedenfor er hentet fra vores Moogio-udbud af markiser, hvor LED-belysningen er indstillet i varme gule toner.

 

Trend 5: Vi elsker markiser med smart styring. Og apps.

2023 er året, hvor smart styring af markiser slår stort igennem. Måske er den allerede slået igennem, men vi ser en stor efterspørgsel efter smarte måder til håndtering af alt fra markisedugens hældning til udfald, til terrassevarmeren og belysning.

 

Efterhånden styres mange markiser med motor og fjernbetjening. Moogio har også smarte apps, der gør, at du kan styre markisen manuelt eller forprogrammeret. Hvis man vil, kan man også vælge smart automatik, som blandt andet kan få markisen til at rulle ind eller ud afhængigt af sollys, vind og regn. Du kan læse mere om vores motoriserede markiser her eller vind og sol og vindsensorer her. Du kan selvfølgelig også komme ind i en af vores butikker, hvis du har lyst, og se, hvordan det fungerer!

Trend 6: Skab dit eget unikke uderum ved at kombinere forskellige markiser og farver

Markiser findes i mange forskellige farver og former og kan monteres på en mur, over et vindue, i et vindue, ved siden af terrassen (sidemarkiser) eller over balkonen. Dertil kommer selvfølgelig fritstående markiser, parasoller og solsejl.

Så. Hvordan gør man? Hvilken model skal man vælge?

De forskellige markisemodeller har selvfølgelig lidt forskellige anvendelsesområder, og at finde en model, hvor man får alle de funktioner, man ønsker, kan nogle gange være svært. Derfor bliver det stadig mere almindeligt, at man kombinerer flere modeller og varianter. Man kan for eksempel sætte to flotte vægmonterede terrassemarkiser op ved siden af hinanden, måske med komplementerende farver på dugene.

Det bliver også stadig mere almindeligt, at man kombinerer en terrassemarkise med en sidemarkise. På den måde får man beskyttelse mod sollys om dagen og mod luftfugtighed om aftenen, samtidig med at sidemarkisen giver effektiv synsafskærmning og læ:

Trend 7: Tilpas hver detalje.

Standardløsningerne er væk, eller one size fits all. I dag kan du påvirke hver eneste lille detalje på din markise: fra farven på markisearmene til kassettens materiale og hvilket ekstraudstyr du vil have. Hos Moogio skræddersyer vi din markise, så du får præcis det rigtige udseende og udstyr og den helt rigtige størrelse.

Så, hvordan skal jeg tænke, når jeg vælger markise?

Udbuddet af markiser er stort i dag, og der skal træffes mange valg.  Så start med at beslutte dig for, hvilken funktion og følelse du vil have. Vil du for eksempel have en smart, trendy markise i moderne design, eller skal den være lidt mere klassisk? Vil du have synsafskærmning, læ eller skygge? Prioriterer du en særlig funktion?

Skal jeg vælge en klassisk markise?

En klassisk markise med nedtonede og diskrete farver holder længere og giver dig masser af valuta for pengene. Nedenfor ser du eksempler på nogle af vores flotte klassikere:

Bild på väggmonterad terrassmarkis i svart från Draper Europe Bild på väggmonterad markis i grått från Draper

…eller en mere moderne, trendy variant…?

Samtidig kan en markise med en fræk markisedug i en mønstret, kulørt tone med markisearme i komplementerende farver virkelig højne designfølelsen på din balkon eller terrasse. En moderne, mere trendy og individuelt designet markise giver selvfølgelig en større wow-faktor, uanset hvordan din bolig ser ud.

 

Men, skal man vælge?

Ofte finder du et stof, hvor du siger ”wow”. Så tænker du lidt over det; hvad nu, hvis jeg bliver træt af det, eller mønsteret føles helt forkert om et par år? Det er let, hvis man vælger en mere nedtonet variant, selv om hjertet siger noget andet. Men skal man virkelig vælge et vist design og så leve med det resten af livet?

Følg dit hjerte. Du kan jo altid ombestemme dig.

Markiser har godt af lidt forandring, ligesom vi mennesker. Så hvis du vil forny din terrassemarkise, kan du nu bare udskifte markisestoffet, når det er tid til det. Ud over at det giver dit uderum nyt liv, så kan der også være praktiske grunde til at udskifte markisestoffet af og til, da stoffet slides og udsættes for vind og vejr.

Hvis du ikke selv vil skifte dugen, tilbyder vi også professionel monteringshjælp hjemme hos dig.

 

Hvordan får jeg en markise, der passer til min terrasse og mine behov?

Der er egentlig fire ting, som bestemmer, hvor godt din markise passer til dit uderum, på balkonen eller terrassen:

 • Markisens størrelse
 • Markisens montering
 • Funktioner og styring
 • Markisearmenes og markisestoffets tykkelse, farve og materiale

Lad os se på hver del for sig.

Hvilken størrelse skal markisen have?

For at din markise skal være rigtig flot og tilpasset din bolig, skal dens mål være godt afpasset efter det sted, hvor den skal monteres. Tænk også på, at markisen kommer til at være rullet ind en stor del af tiden, så det er vigtigt, at den fungerer godt sammen med din boligs øvrige arkitektur, selv når den ikke er i brug. Kassettens størrelse og design, hvis du vælger en kassettemarkise, er en vigtig del af dette.

Vi anbefaler også, at du vælger en markise bestilt efter mål, så den kommer til at sidde præcist over den overflade, hvor den skal sidde, både når den er rullet ind og foldet ud.

Hvordan skal den monteres?

For at få den funktion og den skygge, der er nødvendig, er det vigtigt at tænke på markisens placering i forhold til verdenshjørnerne. Det har indflydelse på, hvor udsat den er for vind og regn, samt hvordan solens stråler rammer den på forskellige årstider og tider på døgnet. Selvfølgelig hjælper vi dig med at finde den rigtige montering ud fra lige præcis dit uderum; det indgår, når vi leverer en markise til dig.

”Markisens geografiske placering har indflydelse på, hvilken størrelse, der skal til for at få optimal skygge både dag og aften. Solens placering i forhold til muren, som markisen skal monteres på, har indflydelse på, hvordan solens stråler rammer, hvilket igen har indflydelse på, hvor stort skyggearealet bliver under markisen.”

Hvilke funktioner skal markisen have?

En markise har mange forskellige funktioner. Den beskytter selvfølgelig mod sol og giver skygge. Men den beskytter også effektivt mod dug, som giver kulde og fugt, når du sidder udenfor en sommeraften. Hvilken markisemodel du vælger, og hvilken størrelse, får indflydelse på alle disse ting. Det gælder selv ved valget af markisestof, hvor de forskellige duges forskellige kvaliteter lader forskellige mængder luft, fugt og sollys slippe igennem. Tilbehør, såsom varmere, belysning og motorisering, har selvfølgelig også indvirkning på udseende, komfort og funktion.

Hvilken farve på markisearme og markisestof?

Mange standardmarkiser leveres i et udvalg af farver. Selvfølgelig har vi dem, men når du vælger en markise fra os i Moogio, kan du få markisearme og stof i nøjagtig den farve, du ønsker, så du får en helt sammenhængende æstetik i dit uderum. Vi bruger farvekort og vores lange erfaring, for sammen med dig at finde en løsning, som komplementerer både bygningens udseende og uderummets farvetoner, materiale og øvrige indretning. Vort store udbud af markiser gør også, at du kan tilpasse markisearmenes tykkelse og materiale stort set præcis, som du vil.

Vil du vide mere om vores kvalitetsmarkiser eller booke et uforpligtende hjemmebesøg for at kigge på forskellige markiseløsninger til lige præcis din terrasse, balkon eller dit unikke uderum? Så er du meget velkommen til at henvende dig til din nærmeste moogio-butik, så hjælper vi dig videre. Velkommen til Moogio!

Du kan også besøge en af vores leverandører Markilux (link til hjemmesiden) eller Draper Solskydd (link til hjemmesiden), hvis du vil have flere oplysninger.