Professionel opmåling

De rigtige mål til de rigtige løsninger!

Vi hos Moogio er specialister i at måle, give råd og vejlede dig som kunde ved køb af ny solafskærmning. Vi laver ikke andet hver dag. Alle Moogios solafskærmningsprodukter laves i skræddersyede længder og mål ud fra dit hjem og dine vinduers design.

Almindelige mål på rullegardiner er typisk mellem 50 og 250 cm i stofbredden. Husk dog at gøre plads til endeknopper og eventuelle beslag, især hvis rullegardinet skal monteres i en niche.

Gardiner kommer selvfølgelig i alle mulige længder og mål. Almindelige længdemål for gardiner er ofte mellem 160 cm og 250 cm, men længden kan altid tilpasses efter dine forhold. Vi tilpasser altid gardinlængden ud fra din bolig og dine vinduer, så du får skræddersyede, færdiglavede gardiner i netop de mål, du har brug for. Foldegardinets dimensioner varierer mellem 150 cm til 180 cm i bredden.

Sådan måler du gardiner – hvis du vil gøre det selv!

Her kan du lære at tage mål til gardinstænger og gardinskinner. Undgå lineal og brug altid et stålmålebånd, da det giver mere præcise mål. Skriv altid målene i millimeter – og mål to gange for at sikre, at alle mål er korrekte.

Sådan tager du mål i vinduer med gardinstænger

Start med at måle længden af ​​gardinstangen. Husk ikke at tælle endeknopperne med. Mål derefter gardinets længde, og tag udgangspunkt fra underkanten af ​​clipsene til det punkt over gulvet, hvor du vil have gardinerne til at hænge. Husk at øjelængder skal måles fra stangens øverste kant for at få gardinet til at hænge pænt og som du ønsker. Gardiner med simpel ophæng måles fra clipsene.

Sådan tager du mål i vinduer med gardinskinner

Start med at måle hele længden af ​​skinnen. Mål derefter, hvor langt der er fra skinnen og ned til den ønskede underkant af gardinet. Husk altid at skrive målene i millimeter. Nogle gange vil man gerne skjule gardinskinnen bag gardinstoffet. Så skal du måle gardinets overkant, altså den del af stoffet, der dækker selve gardinskinnen. Gardinets samlede længde bliver så til gardinlængden plus den øverste kant af gardinet (den del, der dækker skinnen).

Sådan måler du rullegardiner

Når du tager mål til dit rullegardin, er det vigtigt, at du først beslutter dig for, hvordan rullegardinet skal monteres. Skal den sidde i en niche, hvor man har et fast mål at forholde sig til, eller skal den monteres udenfor vinduesåbningen (direkte på væggen)? De mål, du skal vide, er rullegardinets stofbredde og dens samlede bredde. Den samlede bredde er stoffets bredde plus beslagene på begge sider af stoffet. Vi hjælper naturligvis med både opmåling og montering, når du køber rullegardiner hos os.

Rullegardinets bredde

Når du monterer rullegardinet på væggen uden for vinduesåbningen, anbefaler vi, at gardinstoffet overlapper beslagene. Det betyder, at hvis beslagene er 40 mm på hver side, skal du tilføje 80 mm i alt. I nichen anbefaler vi, at du trækker 5,5 cm fra nichens samlede breddemål for at få stofbredden. Da beslagene er samlet 5 cm, får du en lille frigang på 0,5 cm, som er nødvendig for, at rullegardinet ikke klemmer mellem beslagene og fungerer korrekt. Nichemål – 5,5 cm. Mål altid på det sted, hvor du påtænker at montere beslagene, ikke nede ved vinduesrammen.

Højden på rullegardinet

Når du måler højden på rullegardinet, er det vigtigt, at du tager udgangspunkt i det sted, hvor det skal monteres. Der skal altid være mindst en omgang stof tilbage på rullen, ellers er der risiko for, at stoffet kommer af røret.

Kan vi hjælpe dig?

  • Book et gratis møde med os
  • Rådgivning og inspiration
  • Vi mødes digitalt, i butikken eller hjemme hos dig

    Privatperson eller virksomhed?