Velour i boligen – mester i hygge og god lyd

Dansk hygge er verdensberømt. Derfor er det heller ikke underligt, at danskerne igen er blevet forelsket i velour – også til gardiner. Stoffet er ikke bare lækkert at røre ved. Det har en række plusser, som mange har genopdaget. Bo Pihl fra Moogio fortæller, at flere og flere vælger det bløde stof til gardiner, fordi det hygger i boligen og bidrager til en god akustik. 

I mange år var bløde velourgardiner yt. Nu er de i stor stil trendy i den moderne bolig. Velour er også rykket ind i boligen som stof til møbler og puder.

”Store vinduespartier, højt til loftet og hvide vægge kalder på materialer, der gør noget godt for både stil og lyden. Derfor er velour meget velegnet til gardiner, når man har valgt en minimalistiske boligindretning, som mange har. Det bløde, fede stof bidrager med en struktur og en sanselighed, som er en mangelvare i mange moderne boliger. Det hygger, og hjælper med en bedre akustik i boligen,” siger Bo Pihl, marketingchef hos Moogio.

Fra loft til gulv 

Og velourgardinerne må gerne gå fra loft til gulv – også selv om vinduerne ikke går helt op til loftet. Velour laver store, bløde folder, som er en dekoration i sig selv.

”Vi har været gennem en årrække, hvor gardinerne skulle være enkle, lette og lyse. Nu vil stadig flere gerne have de tunge gardiner tilbage, og ensfarvede mørke toner i blå, brun og grå er populære. Mange er ikke skræmte over at sætte farve på gardinerne mere. Vi har brug for kontraster i vores boligindretning, hvis det hele ikke bare skal blive hvidt i hvidt og dermed uden kant,” siger Bo Pihl.

Hotel man ikke vil forlade

Velourgardinerne bidrager til en loungestemning, som mange gerne vil have i deres hjem. Stilmæssigt minder stuen eller soveværelset om et rigtigt godt hotel. Sådan et ophold, man helst ikke vil hjem fra. Her er bløde sengegavle, tykke madrasser, masser af puder, og fede sengetæpper eller plaider.

”Vi er verdensberømte for vores evne til at skabe hygge og hygge os sammen. Her bidrager gardiner og møbler i høj grad til vores opfattelse af, hvad der er hyggeligt,” siger Bo Pihl.

Lukker solen ude

Gardiner af velour sørger også for at skærme helt for nysgerrige blikke eller solen, når de først er trukket for. ”Især i byerne er der ofte meget kort afstand til naboen eller en trafikeret vej. Her er det rart at kunne trække for, og så er man helt privat i sin bolig,” siger Bo Pihl.

God lyd 

Bo Pihl er sikker på, at akustikken også får en del til at vælge velourgardiner. ”Mange moderne boliger har en dårlig akustik på grund af bare træ- eller klinkegulve og højt til loftet. Der er brug for bløde stoffer til at absorbere lyden og gøre det hyggeligt at være i hjemmet. Her bidrager velourgardiner virkelig til en markant forbedring af akustikken”.

Moogio har forretninger 18: Kolding, Vejle, Ringe, Haderslev, Hellerup, Helsingør, Herning, Aalborg, Holbæk, Glostrup, Esbjerg, Aarhus, Randers, Odense, Horsens, Silkeborg, Fredericia og Middelfart. 

Yderligere oplysninger og højtopløselige billeder kan fås ved henvendelse til Bo Pihl, marketingchef fra Moogio. Tlf.: 51501730, mail: bo.pihl@moogio.dk