Pressemeddelelse: Tiden er til at bygge hule derhjemme

Fremtidsforsker Mette Sillesen peger på, at vi i en tid med stress og jag søger trygheden derhjemme, og det viser sig i boligindretningen. Her bygger vi en hyggelig hule med bl.a. masser af puder i sofaen og tykke gardiner fra loft til gulv. Den udvikling genkender Moogio, som oplever, at danskerne i stigende grad efterspørgsel bløde velourgardiner eller to lag gardiner.
”Det er helt naturligt, at vi i en tid med stress, jag og utryghed i verden reagerer ved at søge det modsatte, nemlig tryghed og hygge. Vi gør vores hjem til Aladdins hule og indretter os med rustikke møbler, masser af puder i sofaen og gerne bløde, tykke gardiner, som hygger og skærmer os,” siger fremtidsforsker Mette Sillesen. Hun forudser, at det er en trend, som kommer til at række en del år ind i fremtiden.
Hos Moogio mærker man, at mange års lyse og lette gardinløsninger har fået skarp konkurrence af de gode, ’gammeldags’ gardinløsninger, som fx er bløde velourgardiner, eller gardiner i to lag – gerne gardiner fra loft til gulv.
Tilbage til tunge gardiner i farver
”Efter en årrække, hvor stort set alle gardiner skulle være enkle, lette og lyse, så vil stadig flere gerne have de tunge gardiner tilbage, og douchede blå, grønne og brune farver er populære. Heldigvis er mange ikke længere så skræmte over at sætte farver på gardinerne. Vi har brug for kontraster i vores boligindretning, hvis ikke det hele bare skal være hvidt i hvidt ,” siger Bo Pihl.
Mange indretter sig med et florlet gardin inderst og et tykt, farvet gardin yderst. Det tynde gardin trækker familien for, når der skal skærmes for solen, mens det tykke gardin bliver trukket for om aftenen, når man gerne vil hygge sig i sofaen og skærme for nysgerrige blikke. Velourgardiner bruges både med og uden et tyndt gardin inderst.
”I mange parcelhuskvarterer og omkring de større byer lever vi tæt på hinanden. Desuden har moderne boliger ofte store vinduespartier. Det betyder, at det er nemt for alle, der kommer forbi et hus at kigge ind, og det bryder de fleste af os sig ikke om. Her tjener de tykke gardiner også et yderst praktisk formål. Nemlig, at vi kan være helt private i vores eget hjem,” siger Bo Pihl.
Passer til stilren boligindretning
Mange danskere er til den stilrene, nordiske boligindretning. Det udelukker imidlertid ikke en gardinløsning med bløde velourgardiner eller to gardiner – og gerne fra loft til gulv. Det hygger, og så gør det noget godt for lyden i boligen. Træ eller sten på gulvene og højt til loftet giver en hård lyd, som gardinerne er med til at bløde op på.
”Vi har ikke droppet New Nordic-stilen, men den kan sagtens kombineres med Old Eastern, som bløder boligindretningen op og gør boligen mere huleagtig og hyggelig, så vi føler, at hjemmet er vores sikre rede,” siger fremtidsforsker Mette Sillesen.

Moogio har 17 forretninger: Kolding, Vejle, Ringe, Haderslev, Hellerup, Herning, Aalborg, Holbæk, Glostrup, Esbjerg, Aarhus, Randers, Odense, Horsens, Silkeborg, Fredericia og Middelfart. 

Yderligere oplysninger og højtopløselige billeder kan fås ved henvendelse til Bo Pihl, marketingchef fra Moogio. Tlf.: 51501730, mail: bo.pihl@moogio.dk

                                 

Foto 1: Store vinduespartier, højt til loftet og hvide vægge kalder på gardiner, der gør noget godt for både lys og lyd. Her er velourgardiner og et florlet hvidt gardin. Når solen er på trækkes det inderste gardin for, mens begge gardiner trækkes for om aftenen.

Foto 2: Hos Moogio oplever man, at der efter en årrække med hvide gardiner igen er åbnet op for farverne og to lag gardiner.