Pressemeddelelse: Skru op for hyggen og ned for nysgerrige blikke

Det var ikke bare vores bedsteforældre, der kunne se det smarte i flere lag gardiner. Nu er gardiner i to lag i høj grad blevet in igen. Løsningen giver nemlig både mulighed for at skærme for solen og for nysgerrige blikke. Bo Pihl fra Moogio fortæller, at mange vælger at få to gardiner for vinduerne, fordi det også hygger og dæmper dårlig lyd i boligen. 

”Hvis en idé ellers er god nok, så bliver den altid moderne igen. Derfor undrer det mig heller ikke, at gardiner i to lag igen er blevet meget moderne,” siger Bo Pihl fra Moogio.

Han oplever, at mange nu vælger et tyndt lyst gardin inderst og et tykt, farvet gardin yderst. Det tynde gardin trækker familien for, når der skal skærmes for solen, mens det tykke gardin bliver trukket for om aftenen, når man gerne vil skærme for nysgerrige blikke.

”Mange bor i områder, hvor vi lever tæt på hinanden. Desuden har moderne boliger ofte store vinduespartier. Det betyder, at det er nemt for alle, der kommer forbi et hus, at kigge ind. Det bryder de fleste af os sig ikke om. Især om aftenen vil vi gerne være private i vores eget hjem,” siger Bo Pihl.

Det er baggrunden for, at det igen er blevet attraktivt med et florlet lyst gardin inderst og et tykt gardin yderst. Løsningen klarer alle de opgaver, som et gardin skal kunne i solskin og mørke, og så hygger det rigtigt meget.

Passer til stilren boligindretning 

”Mange danskere er til den stilrene, nordiske boligindretning. Det udelukker imidlertid ikke en gardinløsning med to gardiner – og gerne fra loft til gulv. Det hygger, og så har det en positiv virkning på lyden i boligen. Træ eller sten på gulvene og højt til loftet giver en hård lyd, som gardinerne kan være med til at bløde op på,” siger Bo Pihl.

Tykke gardiner og farver 

Efter en årrække med hvide gardinløsninger er der nu igen åbnet op for farverne. Mange vælger tykke gardinstoffer, der falder blødt og flot. De må gerne være i douchede blå, grønne og brune farver eller rolige mønstre.

”Hvidt i hvidt får nemt boligindretningen til at virke anonym og uden kant. Vi har brug for kontraster, som fortæller historien om vores individuelle stil og smag. Her spiller gardinerne en vigtig rolle. Ikke bare for at få tilført farver, men fordi stoffets tekstur gør udtrykket venligt og rart. Det er med til at få os til at føle os hjemme, og hjemme er der, hvor vi er trygge og har det rart,” siger Bo Pihl.

Moogio har 17 forretninger: Kolding, Vejle, Ringe, Haderslev, Hellerup, Herning, Aalborg, Holbæk, Glostrup, Esbjerg, Aarhus, Randers, Odense, Horsens, Silkeborg, Fredericia og Middelfart. 

Yderligere oplysninger og højtopløselige billeder kan fås ved henvendelse til Bo Pihl, marketingchef fra Moogio. Tlf.: 51501730, mail: bo.pihl@moogio.dk

      

Foto 1: Hos Moogio oplever man, at der efter en årrække med hvide gardiner igen er åbnet op for farverne. Mange vælger tykke gardinstoffer, der falder blødt og flot. De må gerne være i douchede mørke farver eller rolige mønstre. 

Foto 2: De sarte pastelfarver er også tilbage til gardiner – ikke mindst i soveværelset, hvor det også er en stor fordel, at man både kan skærme for solen og nysgerrige blikke med to lag gardiner. 

Foto 3: Store vinduespartier, højt til loftet og hvide vægge kalder på gardiner, der gør noget godt for både lys og lyd. Her er brugt to lag gardiner i en douchet grøn farve. Når solen er på trækkes det inderste gardin for, mens begge gardiner trækkes for om aftenen. Se mere på Moogios hjemmeside: www.moogio.dk under underpunktet ’aktuelt’, hvor billeder kan rekvireres i høj opløsning – kan frit benyttes.