Mørklægning i soveværelset og TV-stuen

I løbet af foråret og sommeren, hvor både morgener og aftener bliver lysere, er der mange, der kontakter os om mørklægning. Men hvordan mørklægger man bedst muligt soveværelser, TV-rum eller stuer? Og hvordan får du det mørkt uden at gå på kompromis med design og æstetik? Nedenfor lister vi vores bedste tips til, hvordan du mørklægger med vores forskellige mørklægningsgardiner og persienner. Du er selvfølgelig hjertelig velkommen til at kontakte din nærmeste Moogio butik for tips og råd. Du kan også bestille et gratis hjemmebesøg til rådgivning hjemme hos dig.

Introduktion

Mørklæggende rullegardiner

Rullegardiner er et af de mest almindelige valg til effektiv mørklægning. Et mørklægningsgardin har dobbeltlag – et med almindeligt gardinstof samt et mørklægningsstof. Hos Moogio finder du rullegardiner, der kan monteres på vægge, lofter, ovenlys eller i nicher. Se et udvalg af vores rullegardiner her.

Præcis opmåling og montering

For bedste mulige mørklægning:

  • Sørg for, at rullegardinet er et par centimeter breddere end vinduet på hver side. På den måde reducerer du lysindtaget fra siden.
  • Monter rullegardinerne, således de ruller ud mod væggen, uden mellemrum, så lyset ikke slipper igennem.
  • For bedste mørklægningseffekt skal du bruge et rullegardin med liste og kassette. Dette sikre, at gardinkanten er helt tæt med væggen, og du undgår derved huller, som kan slippe lys ind. Med liste og kassette bliver der 100 % mørkt, og det fungerer også, når du vil montere i en niche eller i ovenlys.

Stille og mørkt

Rullegardiner med eller uden kassette?

Udover at beskytte mod lysindfald sørger rullegardiner med liste og kassette for, at rullegardinet er på plads og sørger for funktionaliteten, også når vinduet er åbent om natten. Det betyder, at du undgår irriterede lyde, når rullegardinstoffet skraber mod vindueskarmen eller vinduesrammen i vind eller træk.

Vi hjælper gerne

Behøver du hjælp med mørklægning?

At opnå en perfekt finish og den bedst mulige mørklægning kræver både professionel montage og præcise mål. Vi hjælper dig med at montere dine mørklægningsgardiner for et perfekt resultat. Du kan booke et gratis hjemmebesøg (klik her) eller kontakte din nærmeste butik, hvis du har brug for hjælp, råd og tips.

Mørklægning med foldegardiner

Passer et rullegardin ikke sammen med din øvrige indretning, kan et foldegardin med dobbelt mørklægningsstof være både et stilfuldt og funktionelt alternativ. Selvom det ikke giver helt så tæt mørklægning som et rullegardin i liste og kassette, får du både et stilrent og elegant gardin. Du kan få alle vores forskellige foldegardiner med mørklægningsstof.

Fordele ved mørklæggende foldegardiner

  • Stilrent og smukt indtryk, hvilket gør dem velegnet til både TV-rum, stuer og soveværelser
  • Det tunge, dobbelte stof giver gardinet lydabsorberende egenskaber
  • Kan monteres både på væggen, i loftet og i nicher

Husk dette, når du vælger foldegardiner til mørklægning:

Hvis du leder efter den bedst mulige mørklægning med foldegardiner, bør du montere foldergardinerne på væggen. Sørg for, at stoffet er bredt nok til at dække et godt stykke uden for selve vinduet, hvilket betyder, at du reducerer mængden af ??lys, der filtrerer ind gennem mellemrum på siden. Stoffet er dobbelt, med en mørkere bagside, som gør dem tungere end almindelige gardiner, så monter dem grundigt. Hvis det ønskes, hjælper vi med montagen.

Mørklæggende plisségardiner

Plisségardinet giver den absolut bedste mørklægning af alle vores produkter. Det er også en rigtig flot og moderne løsning. For en ekstra kvalitetsfølelse skal du vælge en Duette-plissé med dobbeltvævning. Alle vores plisségardiner fås med mørklægningsstof, og de er altid lavet efter mål efter dine specifikke behov. Det betyder, at vi kan skræddersy dem i lige præcis de farver og mønstre, du ønsker, så de passer til netop din stue, soveværelse, børneværelse eller udestue. Se et udvalg af vores plisségardiner her eller besøg en af ??vores butikker for tips og råd.

Kort om plisségardiner til mørklægning

  • Duette-gardinet fjerner alt lys, samtidig med at det hjælper med at udelukke varme og kulde.
  • Plisségardinet har en lettere konstruktion, hvilket gør det lettere vægtmæssigt end et foldegardin.
  • Duette-vævet har desuden en lyddæmpende effekt, hvilket gør den velegnet til rum med dårlig akustik.
  • Med et såkaldt Op&Ned-plissé kan du styre lyset oppefra, når du vil lukke lys ind, mens gardinet giver privatliv i den nederste del af vinduet.

Hvilke gardiner giver den bedste mørklægning?

Nogle af de mest populære gardintyper hos vores kunder er mørklæggende Duette plisségardiner, rullegardiner, klassiske gardinlængder i mørklægningsstof, persienner og lamelgardiner. Hos Moogio kan du få alle forskellige typer gardiner som mørklægningsgardiner – specialfremstillede og skræddersyede. Tag en snak med os, hvis du har spørgsmål!

Persienner fra Copenhagen blinds – eksklusivt hos Moogio

Kan persienner bruges til mørklægning? Svaret er ja, men det er vigtigt at vælge en variant, der ikke lukker for meget lys ind. Vi anbefaler Copenhagen blinds. Disse persienner er ikke hundrede procent mørklægningende, men har et unikt design uden “huller”, hvilket gør at det giver en bedre mørklægning end en almindelig persienne. Pæn, høj kvalitet og høj designfaktor. Du kan læse mere her eller kontakte din nærmeste Moogio butik, så fortæller vi mere.

Solfilmsgardiner er et smart alternativ

Vi tilbyder ikke kun mørklægningsgardiner i stof. Vi kan også montere solfilmsgardiner på indersiden af ??vinduet. Moogio energigardiner er både en smart og unik løsning, der fås i flere forskellige varianter – fra helt mørklægning til dem med højere lysindgang. De giver en god beskyttelse mod for eksempel sollys i TV’et, uden at du skal mørklægge rummet helt. Derudover reflekterer de varmen med 80 %. Ingen anden indvendig solafskærmningsløsning gør dette. Velkommen til din nærmeste Moogio-butik for at se, hvordan det fungerer.

Er det muligt at mørklægge, hvis man har indadgående vinduer, der er åbne om natten?

Har du et indadgående vindue, er der to muligheder: Den ene er, at montere gardinet i selve vinduet, så det følger med, når vinduet åbnes. Den anden mulighed er at vægmontere gardinet, så det dækker hele vinduet. Monterer du gardinet inde i vinduet, vil du af naturlige årsager få et hul, hvor lyset kommer ind, når vinduet står åbent. Hvis du derimod monterer gardinet på en væg, kan du åbne vinduet lidt, men ikke helt som ønsket. Det er med andre ord en udfordring med indadgående vinduer!

For den bedste mørklægning med vinduer, der åbner indad, er vores anbefaling at kombinere et væghængt gardin med et vinduesmonteret plissé. Så minimerer du lysindfaldet samtidig med, at du får en både pæn og stilren løsning!

Hvordan mærklægger man, hvis man har store vinduer eller vinduespartier?

Den bedste måde er, at bruge plisségardiner med Duette stof eller lamelgardiner. Lamelgardiner kan dog lukke lidt lys ind mellem lamellerne. Ellers kan du bruge en kombination af lameller og klassiske gardiner – en stilren løsning, der samtidig giver rummet et luksuriøst hotelpræg.

Tag en snak om mørklægning med os!

Leder du efter effektiv mørklægning til dit hjem eller sommerhus? Vi har stor erfaring og unikke kvalitetsprodukter, der blokerer lyset uden at gå på kompromis med udseendet. Book et gratis hjemmebesøg ved at klikke her, så giver vi tips og råd ude i dit hjem. Du er også hjertelig velkommen i en af ??vores butikker, så fortæller vi mere og hjælper dig med at vælge den rigtige mørklægningsløsning til netop din bolig. Du er altid velkommen hos Moogio til en snak om, hvilken mørklægningsløsning der passer bedst til dit hjem!